HK.dk logo

Eventyrsport indgår overenskomst med HK HANDEL

03. juni 2013  |  HK Handel  | 

Outdoor-kæden Eventyrsport har indgået overenskomst med HK HANDEL. Aftalen handler om ordnede forhold, udviklingsmuligheder og om en virksomhed, der er blevet voksen, siger direktør Lars Sørensen.


Lars Sørensen

Foto: Nicky Bonne

Der er en gammel talemåde, der siger, at man ikke skal reparere på noget, der ikke er gået i stykker. Men i outdoor-kæden Eventyrsport med hovedsæde i Hasselager i udkanten af Aarhus har stifter og direktør Lars Sørensen valgt at gøre netop det. Efter at have kørt uden overenskomst siden den spæde start i 1996, har han lavet en aftale med HK med virkning fra den 1. januar 2014.

– I begyndelsen var vi tre studerende, der arbejdede gratis ved siden af studiet, og så fik vi en deltidsansat. Alt det her med løn- og arbejdsforhold og overenskomster var slet ikke relevant, og den iværksættertilgang har hængt ved, mens vi er vokset, siger Lars Sørensen, som i dag leder en virksomhed med omkring 120 ansatte.

Der skal fuldstændig styr på forholdene

Hidtil har Eventyrsport skelet til HK HANDELs overenskomst, når der er blevet forhandlet kontrakter med de ansatte, men Lars Sørensen mener, at tiden er løbet fra den håndholdte tilgang.

– Det har for så vidt fungeret fint med vores eget system, men jeg kan mærke, at vi er nået til et punkt, hvor der skal fuldstændig styr på forholdene. Både af hensyn til virksomheden og til de ansatte. Vi er dybt afhængige af, at vi kan tiltrække de rigtige mennesker, fordi vi sælger produkter, der kræver specialiseret rådgivning. På den vis har det en god signalværdi, at vi hører under overenskomsten. For de ansattes vedkommende bliver der rene linjer omkring løn og øvrige ansættelsesvilkår, og samtidig giver aftalen klare fordele i forhold til eksempelvis sundhedsforsikringer og pension, siger Lars Sørensen, der peger på netop pensionen som et forhold, der understreger Eventyrsports udvikling:

– Hidtil har man selv kunnet vælge, om man vil spare op til pension eller ej. Specielt vores yngste medarbejdere gør det kun i ringe grad – de vil hellere have pengene udbetalt. Med overenskomsten er der ikke noget valg: Nu ryger pengene ind på en opsparing. Det har jeg det godt med, for så tager vi ansvar for, at der er en opsparing, når de en dag ikke kan arbejde mere. Det er et billede på, at selv om Eventyrsport stadig er et sjovt sted at arbejde, er vi også blevet voksne.

Medarbejderen: Det er fedt

Heidi Thusgaard

Foto: Nicky Bonne

Heidi Thusgaard er grafiker hos Eventyrsport, og hun er ikke i tvivl om, at det kun kan være positivt at få helt styr på tingene med en overenskomst.

– Umiddelbart synes jeg, det er fedt. Vi har endnu ikke fået detaljerne om, hvad det konkret indebærer, men det kan kun være positivt, at der kommer helt styr på tingene. Eksempelvis kommer der til at være klare regler for, om grundlovsdag er en hel eller en halv fridag. Det er sådan noget, som vi i dag først finder ud af i sidste øjeblik. Det har været svært at forhandle uden en overenskomst at læne sig opad. Der har jo ikke været så meget at gøre andet end at lytte på, hvad ledelsen har at sige, og så sige ja tak eller nej tak. Samtidig kommer der også nogle ting ind i billedet, der handler om pensionsforhold og sundhedsforsikring. Det lyder rigtig godt, synes jeg.


Skrevet af: Jesper Krusell

Handel Overenskomst Løn

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Lukket i dag

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Lukket i dag

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk