HK.dk logo

Rita Bundgaard: Massefyringer i Skat vil også ramme borgerne

18. juni 2013  |  HK Stat  | 

Skats ledelse har varslet afskedigelse af 375 fuldtidsansatte til efteråret. Formand for HK Stat Rita Bundgaard tager skarpt afstand og forudser, at servicen fra Skat vil blive forringet, og at besparelserne derved også vil ramme skatteborgerne.

"Vi må forvente et mindre effektivt Skat. Afskedigelserne og de øvrige tiltag over for medarbejderne er brutale, og de vil ikke kun have en negativ effekt på Skat som arbejdsplads – besparelserne vil have en effekt på alle skatteborgere," siger HK Stats formand.I følge Jyllandsposten begrunder Skats ledelse fyringerne med, at der mangler relevante kompetencer, og at der derfor skal ansættes nye højtuddannede profiler.


Medarbejdere fik nej til gratis uddannelse

Skat har sovet i timen og har forsømt at kompetenceudvikle sine medarbejdere," siger Rita Bundgaard, og henviser til, at planerne om nedskæringer i personalet har været kendt siden 2006, hvor de kommunale og statslige skattemyndigheder blev sammenlagt. Det samme har planerne for digitalisering.

"At midlerne er begrænsede i denne tid er forståeligt, men det er ikke til at forstå, at Skats ledelse vælger at sige nej til gratis kompetenceudvikling," siger hun og henviser til, at Skats ledelse har sagt nej til, at HK-medarbejdere kan tage et kompetencegivende modul i professionel kommunikation, betalt af overenskomstmidler.

"Det giver ingen mening, at Skat afviser dette projekt, som andre medarbejdere allerede har gennemgået med stor tilfredshed," siger Rita Bundgaard.

Hun finder det besynderligt, at der ved Skats proces om job- og kompetencematch viste sig en fornuftig overensstemmelse mellem kompetencer og opgaver. Efter processen var det konklusionen, at 90 procent havde overensstemmelse mellem job og kompetencer. For de 10 procent, hvor der ikke var overensstemmelse, fik størstedelen tilbudt relevant kompetenceudvikling. Et mindre antal medarbejdere fik en frivillig fratræden som følge af processen.

Først fyringer så nyansættelser

Skatteminister Holger K. Nielsen udtaler i en pressemeddelelse, at der er behov for at afskedige et større antal medarbejdere for at kunne rekruttere nye kompetencer.

"Det giver ingen mening at sende erfarne skattemedarbejdere ud i arbejdsløshed for at rekruttere nye kompetencer. Det er vores vurdering, at der snarere er behov for at investere i flere skattemedarbejdere fremover," siger HK Stat-formanden.

Hun mener endvidere, at besparelserne er unødigt brutale, da en stor del ville kunne findes med naturlig afgang og frivillige fratrædelsesordninger.Fremover skal medarbejderne i Skat desuden selv betale for at holde fri på juleaftensdag, nytårsaftensdag og grundlovsdag – dage, hvor Skat holder lukket.

Rita Bundgaard efterlyser en uvildig undersøgelse, der kan se på både udgifterne til skattemedarbejdernes lønninger og på, hvad medarbejderne tjener ind igen til statskassen.

Efteruddannelse Kompetencer Ansættelse Arbejdsmarked Fyret

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Lukket i dag

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Lukket i dag

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk