HK.dk logo

Ofre for røveri skal have hurtig hjælp

24. juni 2013  |  Østjylland

HK Østjylland opruster indsatsen og vil gerne have bedre samspil med politiet – det gælder også i tilfælde med overfald eller trusler på jobcentre og andre offentlige kontorer. Derfor inviteres politiet nu til et møde om fremtidens samarbejde

Det er en voldsom oplevelse pludselig at stå ansigt til ansigt med en bevæbnet røver i en butik eller på en servicestation, og ofte kan reaktionen bagefter være både barsk og langvarig. I HK Østjylland er hjælp til ofre en del af det faglige arbejde. HK Østjylland henvender sig direkte til både butiksejer eller bestyrer og til de ansatte med råd og dåd, men problemet er, at informationerne om et røveri ikke altid når frem til HK Østjylland, som derfor nu vil rette henvendelse til politidirektøren i Østjylland.

- Det optimale for os vil være, hvis vi omgående får besked fra politiet, når der har været et røveri, siger sagsbehandler Jane Wind fra HK Østjyllands arbejdsskadeteam.

- Vi får politiets døgnrapporter, men desværre er de ikke altid fyldestgørende. Dels er det ikke alt, der fremgår af rapporten, dels er oplysningerne nogle gange upræcise. Der kan for eksempel stå, at der har været i røveri i Vestergade, men hvis ikke forretningens navn eller gadenummer fremgår, kan det være svært for os at finde ud af, hvilken forretning, det drejer sig om. Ved efterfølgende henvendelse er det ikke altid, vi umiddelbart kan få nærmere besked.

Ifølge Jane Wind var der i Østjyllands Politikreds i 2012 væsentlig flere røverier, end HK Østjylland fik kendskab til. Derfor har afdelingen været afskåret fra at gøre den indsats, afdelingen gerne vil gøre. HK kan blandt andet rådgive om anmeldelse til diverse instanser. Røveri betragtes som en arbejdsulykke, og arbejdsgiveren skal derfor anmelde til Arbejdsskadeforsikringen. Har der været tale om fysisk vold, skal sagen desuden anmeldes til Erstatningsnævnet. Endelig kan der være behov for psykologhjælp, og det er vigtigt, at man sammen får bearbejdet episoden og får snakket om, hvordan røverier kan forebygges.

Det er blot nogle af de råd, HK Østjylland kan bidrage med, og afdelingen kan også hjælpe medlemmet med at køre en sag i Arbejdsskadestyrelsen, hvis der er tale om varige mén. Derfor er det vigtigt, at HK Østjylland får besked ved røverier, og afdelingen vil nu rette henvendelse til politidirektøren i Østjylland og indbyde til et møde. Formålet er at få løftet samarbejdet, og det er ikke kun ved røverier, det er nødvendigt med hurtig hjælp. Det gælder også ved for eksempel overfald eller trusler i jobcentre eller på andre offentlige kontorer.

 

 


Vold og trusler

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Lukket for i dag

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Lukket for i dag

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk