HK.dk logo

Organisationer vil skaffe flere faglærte til industrien

21. august 2013  |  Lone SøeEt usædvanligt og tæt samarbejde mellem de tre største fagforbund og landets største arbejdsgiverforening skal bane vej for flere praktikpladser og få flere til tage en uddannelse som faglært inden for industrien.


3F, HK/Privat, Dansk Metal og Dansk Industri præsenterede i dag en ny fælles kampagne med navnet ”Hands-on”, som skal være med til at vende den negative udvikling i antallet af nyuddannede faglærte. Konsekvenserne er alvorlige for Danmark. I de kommende år vil virksomhederne mangle 30.000 faglærte, særligt inden for industriens område. For at få vendt den udvikling, har de fire organisationer besluttet at samle kræfterne.

Faglærte er uundværlige for det danske samfund. De medvirker til at omsætte ny viden til nye produkter ude på virksomheder. Derfor mener de fire organisationer, at det skal være lige så populært at gå på erhvervsskole som i gymnasiet. Det kræver blandt andet, at de unge bliver mere parate til en erhvervsuddannelse, og at det faglige niveau får et løft.

Straks efter lanceringen i dag, går 3F, HK/Privat, Dansk Metal og DI i gang med at tage fat i 1.000 danske virksomheder over hele landet for at understøtte oprettelse af flere praktikpladser.

Derefter ruller Hands-on ud med en række aktiviteter i hele landet rettet mod alle, som kan medvirke til at skaffe flere faglærte inden for industrien: Unge, forældre, vejledere, lærere, medarbejdere, virksomheder og politikere.

I efteråret vil alle landets 50 vejledercentre og 1.100 vejledere blive inviteret ud på en industrivirksomhed for at høre om mulighederne for en erhvervsuddannelse inden for industrien.

Senere vil Hands-on besøge en række folkeskoler landet over, hvor fem unge rollemodeller inden for industriens erhvervsuddannelser skal kæmpe med og mod hinanden om at præsentere de mange muligheder for job, videreuddannelse og karriere i industrien.

I efteråret igangsættes desuden en indsats i hele landet, der skal få flere voksne ufaglærte til at opkvalificere sig til faglærte. Det sker gennem indsatser på arbejdspladsen, skolen og i hjemmet.

I forbindelse med Hands-on er der åbnet et kampagnesite og en facebookside

Udtalelser fra de fire organisationer

Sektorformand Simon Tøgern, HK/Privat: Et job i industrien er ikke kun bag en maskine. Der er masser af administrative stillinger – og her er der behov for dygtige unge, der sammen med deres kolleger i produktionen, kan være med til at drive danske virksomheder fremad. Et job i Industrien giver ofte internationale muligheder.

Adm. direktør Karsten Dybvad, Dansk Industri: Virksomhederne har brug for dygtige faglærte. De er med til at udtænke nye produkter og smartere måder at producere på, så vi kan sælge vores varer i udlandet og tjene penge hjem til Danmark. Vi skal derfor sikre, at virksomhederne kan få nok dygtige faglærte. Det skal være lige så populært at gå på en erhvervsskole som i gymnasiet. Det kræver, at vi får genskabt den respekt om erhvervsuddannelserne, de fortjener.

Formand Claus Jensen, Dansk Metal: Vi skal øge kendskabet til de mange gode jobs, der findes i industrien – og gøre op med myterne. Vi skal ud på skolerne og fortælle vejledere og forældre om de gode muligheder for jobs – og om de gode muligheder for at bruge en erhvervsuddannelse i industrien som et springbræt til en videre karriere.

Formand Mads Andersen, 3F Industrigruppen: Skal vi klare os i den internationale konkurrence, kræver det dygtige medarbejdere. Derfor er der behov for et generelt kompetenceløft, og for mange ufaglærte, som ofte er højt specialiserede, er det oplagt, at gå hele vejen og blive faglært. Det er både til gavn for den enkelte og for samfundet.

Elevpladser Praktisk_elev

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Åben i dag 08-17

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Åben i dag 08-17

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk