HK.dk logo

Sampension: Afkast i den pæne ende i første halvår af 2013

21. august 2013  |  HK Stat  | 

Pensionskunder med markedsrente i Sampension blev 3,8 procent rigere i løbet af første halvår af 2013. Afkastet for kunder med gennemsnitsrente blev derimod negativt. Skift til markedsrente nu, opfordrer selskabets direktør.

Afkastet på de 3,8 procent til kunder med markedsrente fremgår af Sampensions halvårsregnskab, som netop er offentliggjort. Til sammenligning blev afkastet af investeringerne i gennemsnitsrente negativt.

Ganske vist blev investeringerne for gennemsnitsrentekunderne forrentet med 2,4 procent, men når der er betalt renteafdækning, er der tale om et minus på 1,4 procent. Renteafdækning har til formål at sikre formuen i gennemsnitsrentemiljøet mod ændringer i renteniveauet. Selv om resultatet i første halvår har været negativt i gennemsnitsrente, får kunderne stadig en positiv depotrente.

For de yngste opsparere med markedsrente, der har den største andel af aktier i deres pensionsdepot, blev afkastet i første halvår op til 6,8 procent, mens de ældre med kort til pensionering og derfor mere forsigtige investeringer måtte nøjes med mellem 1,8 og 3,0 procent i afkast i årets første seks måneder.

Det gennemsnitlige afkast på markedsrente er lidt lavere end i første halvår af 2012, hvor resultatet blev 5,2 procent.

Sampensions afkast i markedsrente ligger i den øvre halvdel blandt de danske pensionsselskaber. Det viser en opgørelse fra investeringsanalyseselskabet Morningstar, offentliggjort i Jyllandsposten den 5. august 2013.

Morningstar har sammenlignet afkastet i de største selskabers såkaldte livscykluspuljer. Det vil sige puljer, hvor andelen af aktier ændres automatisk i takt med, at kunden bliver ældre og i forhold til den valgte risiko: lav, middel eller høj.


Direktør: Skift til markedsrente nu

 Tiden er til at skifte til markedsrente, hvis du stadig har gennemsnitsrente på din opsparing. Det konkluderer Hasse Jørgensen, Sampensions administrerende direktør, oven på halvårsregnskabet, som altså viser, at der for øjeblikket er mest at hente på markedsrente.

»Stigende renter er et sundhedstegn i forhold til dansk økonomi, men det er ikke godt for gennemsnitsrentemiljøet. Så for de af vores kunder, der fortsat er i gennemsnitsrente, er dette et godt tidspunkt at vælge sig over i markedsrente. Derfor vil Sampension i efteråret 2013 igen sende tilbud om at flytte pensionen over i 3 i 1 Livspension til de af vores kunder, der endnu ikke har sagt ja,« siger Hasse Jørgensen på Sampensions hjemmeside.

De, der skifter, vil modtage en bonus. Bonus hænger sammen med, at Sampension ikke længere skal lægge penge til side i en fælleskasse. I pensionsordninger med gennemsnitsrente bliver fælleskassen brugt til at udligne resultaterne mellem gode og dårlige investeringsår.

Når det gælder omkostningerne – den pris, kunderne betaler for at få administreret deres opsparing – er Sampension det billigste af de store danske pensionsselskaber. Det viser en analyse fra Invensure, som Sampension selv refererer. I første halvår af 2013 gik 2,3 procent af præmieindtægterne i Sampension til administration. Det er 0,1 procent mindre end første halvår af 2012.

Afkast markedsrente, 1. halvår 2013. Kilde: Sampension

Pension HK-medlemmer

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Lukket for i dag

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Lukket for i dag

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk