HK.dk logo

Dyrt for både arbejdsløse og fællesskabet når Anden aktør står for jobformidling

26. august 2013  |  Hovedstaden

Jobcentrene er mere effektive end andre aktører. Det er den klare konklusion på en beretning om effekten og kvaliteten af andre aktørers beskæftigelsesindsats, som Rigsrevisionen offentliggjorde den 22. august 2013. Arbejdsløse, der er henvist til andre aktører, arbejder i gennemsnit 10 dage mindre i det første halve år efter de er henvist, og taber derved i gennemsnit 11.200 kr., set i forhold til ledige, der bliver formidlet i job af et jobcenter.

Fællesformand i HK Hovedstaden Christian Grønnemark er ikke overrasket: ”Erfaringerne fra Holland og Danmark viser, at brugen af private aktører er en meget dyr og dårlig løsning. Det ligger helt i tråd med tidligere undersøgelser fra eksempelvis Aalborg Universitet.” Han mener samtidig, at det er på tide, at konklusionerne får konsekvenser: "Med Rigsrevisionens meldinger må det være blevet tydeligt for enhver, at den udbredte inddragelse af andre aktører er forfejlet.”

Formålet med at man i sin tid inddrog andre aktører var at udnytte en indsigt i arbejdsmarkedet, som den daværende Arbejdsformidling ikke havde, til at få de ledige hurtigt og effektivt i arbejde gennem en målrettet og individuel indsats. Rigsrevisionens beretning taler imidlertid sit eget tydelige sprog. ”Jobcentrene er hurtigere end andre aktører til at få de arbejdsløse i arbejde og skaffe jobs med flere timer. Så selvom de andre aktører umiddelbart er billigere end jobcentrene, er brugen af dem ganske enkelt en samfundsøkonomisk rigtig dårlig forretning. Samtidig koster det i gennemsnit de ledige over 11.000 kr., fordi de af de andre aktører bliver formidlet senere eller til arbejde med mindre volumen. Det kan ingen være tjent med. Hvis man mener det, når man siger, at man vil udnytte indsigt i arbejdsmarkedet målrettet i beskæftigelsesindsatsen, så skulle man hellere inddrage de faglige organisationer og a-kasserne, som har direkte kontakt med både arbejdspladserne og de arbejdsløse. Derudover er det på tide, at man dropper de private aktører og i stedet bruger pengene på en kommunal opgradering inden for beskæftigelsesområdet, så jobcentrene kan udvikle deres medarbejdere og metoder og gøre deres arbejde endnu bedre. Det ville være den rette vej frem,” slutter Christian Grønnemark. 

Arbejdsmarked

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Lukket for i dag

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Lukket for i dag

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk