HK.dk logo

"Via mig har kollegerne indflydelse"

27. august 2013  |  HK Handel  | 

Der er kun fordele ved at have en tillidsrepræsentant, mener Jens Pedersen, der selv er tillidsrepræsentant og har forhandlet mere ferie og bedre barsel til kollegerne.

Bedre vilkår under barsel, barnets anden sygedag og ekstra feriedage – det er blot nogle af de ting, Jens Pedersen har forhandlet hjem. Han har de seneste syv år været tillidsrepræsentant hos FTZ, en grossist, der forhandler autodele og værktøj.

Og han er meget klar i spyttet: – Du kan kun vælge en tillidsrepræsentant, hvis du har overenskomst. Og uden en overenskomst går du glip af den sjette ferieuge, muligheden for overtidsbetaling og pension. Så få dig en tillidsrepræsentant.

Tillidsrepræsentant Jens Petersen

Overskud hos virksomheden skal mærkes

På FTZ har de meget få faglige sager. Virksomheden kører godt og har udvidet markant i de år, hvor Jens Pedersen har været tillidsrepræsentant. Hans primære opgave som tillidsrepræsentant har derfor været at forhandle en god husaftale i forbindelse med overenskomstforhandlingerne.– Der er jo mange virksomheder, som lider under krisen, og det afspejler sig jo i overenskomsten. Men når nu det går godt hos os, så skal vi også have noget ekstra, slår Jens Pedersen fast.

Og det møder fuld forståelse hos vicedirektør Leif Larsen:– Jens’ tilgang er god, og faktisk synes jeg, at han er rigtig god til at komme med idéer til forbedringer, når vi mødes om overenskomsten. Jens Pedersen får ideerne efter at have rådført sig med det voksende antal medlemmer af HK HANDEL, som han repræsenterer ved forhandlingsbordet. Og den forretningsgang er helt bevidst.– Det handler jo om, at de kan se, at de via mig har indflydelse og dermed får noget ud af deres medlemskontingent.

Forhandler til gavn for både unge og gamle

Ved den seneste overenskomstforhandling forhandlede han sig både frem til, at medarbejdere får fuld pension under barsel, og at de ældre medarbejdere bliver tilgodeset med ekstra fridage. Aftalen kom præcis til at lyde på, at man optjener en ekstra fridag for hvert femte år, man har været ansat.– Der er en tendens til, at det tit er de yngre, der får noget ekstra. Ved forrige overenskomstforhandling fik vi eksempelvis indført barnets anden sygedag. Man skal huske at være der for alle medlemmerne, siger Jens Pedersen, der godt kan lide tanken om at sætte et fingeraftryk på husaftalen.– Med årene bliver det mere og mere spændende at forhandle overenskomst. I dag er det jo meget nemmere for mig at sætte mig til forhandlingsbordet og stille krav.

Ingen hjælp at hente for ikke-medlemmer

I de syv år, hvor Jens Pedersen har været tillidsrepræsentant, er stadig flere af hans kolleger blevet medlemmer af HK HANDEL. Og når kollegaerne først har meldt sig ind i det faglige fællesskab, så har de en tillidsrepræsentant, der arbejder både uformelt og formelt for dem.– Selv om det går godt, så er der jo stadig ting, som kollegerne skal have hjælp til. For nylig var der eksempelvis en nybagt far, der gerne vil holde barsel på et andet tidspunkt, end det han i udgangspunktet er berettiget til, fortæller Jens Pedersen.Tillidsrepræsentanten fik lavet en aftale med arbejdspladsen, men da der kom en kollega, der ikke var medlem af HK HANDEL og spurgte til, hvordan han havde fået den aftale i stand, så var der lukket for det varme vand.– Han har valgt ikke at være med i fællesskabet, og så må han selv finde ud af det, siger Jens Pedersen, der desuden gør meget ud af at kommunikere om alt relevant fra HK HANDEL både via mail og ved personlige samtaler.– Kollegerne er glade for, at jeg er der, og jeg føler mig virkelig værdsat, og så længe jeg har det sådan, så bliver jeg ved.

Er der valgt tillidsrepræsentant på din arbejdsplads?

Hvis I ikke har en tillidsrepræsentant, har I ret til at vælge en, hvis der er mindst seks medlemmer af HK HANDEL på arbejdspladsen.

Kontakt din lokale afdeling på 70 11 45 45 for at få mere at vide.

Handel Tillidsrepræsentant Overenskomst

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Åben i dag 08-17

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Åben i dag 08-17

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk