HK.dk logo

Skat-ansatte må droppe klage over ledelsens samarbejdsstil

03. oktober 2013  |  HK Stat  |   |  Lina Gisselbæk Lauritsen

Ansatte i Skat må trække klage over ledelsens dårlige samarbejdsstil, fordi en af fagforeningerne bag klagen har fået kolde fødder. - Hvis vi ikke insisterer på, at spillereglerne for samarbejde skal overholdes, bliver vi ikke taget alvorligt, siger en ærgerlig formand for HK Stat.

Først sendte de tre fagforeninger, der organiserer medarbejderne i Skat, i fælleskab en klage over Skatteministeriets departement til Samarbejdsnævnet. De tre faggrupper påpegede, at departementet ikke levede op til sin informationsforpligtelse, da Skatteministeriets interne revision skulle reorganiseres. En måned senere, 30. september, strøg Dansk Told og Skatteforbund, DTS, sin underskrift fra klagen.

Dermed er der ikke længere nogen klage at behandle for Samarbejdsnævnet. Reglerne siger nemlig, at medarbejderne kun i fællesskab kan klage over eksempelvis ikke at blive inddraget eller få utilstrækkelig information fra ledelsen. Bag klagen stod oprindeligt både DTS, HK Skat og Skatteministeriets AC-klub.

 HK Stats formand, Rita Bundgaard, undrer sig over, at DTS, som blandt andre organiserer tjenestemandsansatte ledere og mellemledere i Skat, har trukket støtten til klagen tilbage.

- Hvis vi som medarbejdere og faglige organisationer ikke insisterer på, at spillereglerne for samarbejdet skal tages alvorligt, bliver vi heller ikke taget alvorligt som organisationer, der varetager medlemmernes interesser, siger hun.


Tag samarbejdet alvorligt

Rita Bundgaard ærgrer sig over, at klagen nu falder bort.

- Baggrunden for klagen er, at vi ønsker. at samarbejdet skal tages alvorligt i staten. Det er derfor ikke i orden, at ledelsen bare tager beslutning om betydelige ændringer med store konsekvenser for medarbejderne, uden at medarbejderne inddrages. Medarbejdernes input skal tages seriøst, og ledelsen skal tage samarbejdet alvorligt, understreger Rita Bundgaard.

Formanden for DTS, Jørn Rise, begrunder beslutningen om at trække sin opbakning til klagen med, at det ikke er hensigtsmæssigt at klage netop nu. I en mail til blandt andre HK Skat skriver han, at 'forbundet med de forestående afskedigelser og flytninger ikke finder det hensigtsmæssigt at være i en situation, hvor sagen kunne overskygge det, som vi er sat i verden for, nemlig at hjælpe medlemmerne' i Skatteministeriets Interne Revision.

Baggrunden for den nu bortfaldne klage er, at Skatteministeriet efter de faglige organisationers mening ikke overholdt spillereglerne for samarbejde i staten, da ministeriet besluttede at halvere og samle Skatteministeriets Interne Revision (SIR) ét sted.

Spillereglerne betyder, at ledelsen skal informere om blandt andet strukturændringer. Det har Skatteministeriet efter HK Stats opfattelse forsømt. Klagen blev sendt til Samarbejdsnævnet, som skal afgøre sager om fortolkning og brud på disse spilleregler. 

Stat Medbestemmelse Tillidsrepræsentant

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Lukket for i dag

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Lukket for i dag

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk