HK.dk logo

En søndag i børnebøgernes tegn

07. oktober 2013  |  Hovedstaden

For at sætte fokus på hvor vigtigt og dejligt det er at læse med børn har BMF (tidligere Boghandlermedhjælperforeningen) de sidste mange år én gang om året budt indenfor i HK Hovedstaden til arrangementet "Børn, Bøger og HK". Søndag den 6. oktober 2013 var hele underetagen i HK Hovedstadens hus på Svend Aukens Plads fyldt med børn og forældre der kunne gå på opdagelse i bog-oplevelser i alle afskygninger.

Der var blandt andet god gammeldags højtlæsning på programmet: Sandra Schwartz fra foreningen Håbefulde Unge Forfattere var forbi og læste højt af sin bog ”Leo og Fie i Tivoli”. Børnene var helt opslugte og fortalte også gerne om, hvordan det er at blive svimmel af at køre i karrusel… Som det sidste på dagens program fik journalist og forfatter Lars Daneskov overrakt BMF’s BørnebogsPrisen 2013 og en stor check på 20.000 kr.


Børn og bøger 2013

Fra BMF lød opfordringen til Lars Daneskov, at han meget gerne må skrive flere børnebøger: ”Bøger som ”Tro, håb og gorgonzola” er fantastiske for os fagfolk at stå i bogladerne og anbefale. Både børn og voksne synes, at den er rigtig god, og at den har noget at byde på. Det er med til at skabe gode fælles læseoplevelser” lød det blandt andet.


Lars Daneskov selv var overvældet, og fortalte at han, siden han nogle dage i forvejen var blevet overrasket med nyheden, havde været lidt ved siden af sig selv. ”Jeg synes, at det er noget af det mest fantastiske at få den her pris. Jeg var blevet kaldt til møde på mit forlag om noget så voksent som ”mit forfatterskab”. Det synes jeg i forvejen var lidt vildt. Da jeg kom derind blev jeg mødt med champagne og blomster og blitzlys og beskeden om, at min bog Tro, håb og gorgonzola havde vundet BMF’s Børnebogspris. Det gør mig rigtig, rigtig stolt!” fortalte en glad Lars Daneskov, inden han satte sig og læste første kapitel af bogen højt.


Tidligere på dagen havde Trolle og Tormod givet den gas i den store runde sal, både når de sang Thorbjørns Egners sange, og når de hyldede ham med hjemmebryggede sange. Den norske forfatter var tema for hele dagen og de dygtige sang- og balladekunstnere fik lynhurtigt børnene med på legen, og på kommando skiftevis hoppede børnene rundt eller baskede med vingerne som papegøjer fra Amerika. Nedergadeteatret opførte små scener fra Egners forfatterskab: Folk og røvere i Kardemommeby, Karius og Baktus og Dyrene i Hakkebakkeskoven.


De fleste børn fik i løbet af dagen fantasifulde ansigtsmalerier som havfruer, drabelige øgler, superhelte eller dødningehoveder, og mange havde også fået tegnet store ar og lagt bandager i førstehjælps-teltet. Der var også mange, der lagde vejen forbi både Den Hemmelige Hule og Målerkonen. Udstyret med en målestok, en bog til at lægge på hovedet af børnene og imponerende målebåndsseler holdt hun styr på, hvor høje de besøgende børn var, og hvor mange meter det sammenlagt gav. I alt var der omkring 300 mennesker, der lagde vejen forbi HK Hovedstaden.  

Arrangementer

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Lukket for i dag

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Lukket for i dag

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk