HK.dk logo

Urafstemning om lønforsikring til alle medlemmer

09. april 2013  |  HK Stat  | 

De første to uger af juni afgør du og HK Stats andre medlemmer, om fagforeningen skal indføre en kollektiv, obligatorisk lønforsikring for alle dagpengeberettigede medlemmer i job. Materiale om urafstemningen følger med majudgaven af HK Statbladet sidst i maj.

Hvis HK Stats medlemmer siger ja tak ved en afstemning, indfører vi en kollektiv lønforsikring fra 1. oktober 2013.

Det vil betyde, at alle medlemmer af HK Stat, som er i arbejde, har ret til dagpenge og er medlem af HK’s a-kasse, kan øge deres økonomiske tryghed og hæve op til 90 procent af deres normale løn i højst 26 uger, hvis de bliver arbejdsløse.

Tjener man over 24.327 kroner om måneden, vil den samlede dækning med lønforsikring og dagpenge være på 80 procent. Tjener man fra 21.625 op til 24.327 kroner om måneden, bliver dækningen på 90 procent. Det er lovgivningen, der bestemmer disse procent-grænser.

Dagpenge dækker kun knapt 60 procent af en gennemsnitsløn for en statsansat HK’er. Gennemsnitslønnen er cirka 28.000 kroner om måneden.


Information om dækning på vej

HK Stat sender spørgsmålet til urafstemning fra 29. maj 2013. Informationsmateriale om den nye lønforsikring og urafstemningen følger med majudgaven af HK Statbladet. En brochure vil give svar på spørgsmål om dækning og betingelser.

Afstemningen kommer til at foregå elektronisk via selvbetjeningssidenmithk.dk Der vil desuden være information om lønforsikring og urafstemning her på hjemmesiden. Og der vil – når afstemningen går i gang – sidde folk klar på en telefonisk hotline for at besvare spørgsmål om forsikringen.

Afgøres ved almindeligt flertal

Idéen om en kollektiv lønforsikring blev allerede lanceret op til fagforeningens kongres i juni 2012. Kongressen besluttede, at bestyrelsen skulle arbejde videre med indholdet i en lønforsikring, og at medlemmerne skulle sige god for ordningen ved en urafstemning, inden den eventuelt blev gjort til virkelighed.

Siden har HK Stat og det fagforeningsejede forsikringsselskab Alka udviklet en forsikring, der vil give dækning til alle dagpengeberettigede medlemmer af HK Stat med lønninger fra 21.625 kroner om måneden. Også tjenestemænd vil være dækket. Prisen for den obligatoriske og kollektive forsikring bliver 50 kroner om måneden. Beløbet vil være fradragsberettiget. Nettoudgiften bliver dermed cirka 34 kroner om måneden.

Urafstemningen kommer til at foregå efter samme principper som afstemningen om en ny overenskomst: Hvis et flertal af dem, der deltager i afstemningen, stemmer ja, er lønforsikringen godkendt, og arbejdet med at sætte ordningen i værk blandt alle HK Stats dagpengeberettigede medlemmer kan begynde.

Stat Løn Dagpenge Medbestemmelse

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Lukket i dag

HK's a-kasse: 7010 6789

Lukket i dag

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Har du glemt din adgangskode?

Få tilsendt en ny kode på sms eller email.

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk