HK.dk logo

Chance for billigere fagforening gik fløjten

27. november 2013  |  HK Stat  | 

Forhøjelse af fradraget for fagforeningskontingent og tiltag mod social dumping blev taget ud af aftalen, da regeringen om aftenen den 26. november endte med at indgå finanslovsforlig med de borgerlige frem for med Enhedslisten. Det kritiserer HK Stats næstformand, Peter Raben.

I den aftale, som regeringen var tæt på at indgå med Enhedslisten om finansloven for 2014, lå det, at fradraget for fagligt kontingent blev hævet fra de nuværende 3.000 kroner til 4.500 kroner. At regeringen valgte at tage forslaget ud i forliget med V og K, ærgrer HK Stats næstformand.

- En forhøjelse af fradraget ville have stoppet favoriseringen af de gule, der med en beskeden service kan tilbyde lave kontingenter, mens fagforeninger som HK er nødt til at have et højere kontingent for at kunne levere det, som en rigtig fagforening kan, siger Peter Raben og oplyser, at det nuværende fradrag, som blev indført under den borgerlige regering, svarer præcis til, hvad det koster at være med i en såkaldt gul organisation.


Enig med LO i stop af social dumping

Peter Raben finder det også uheldigt, at de kuldsejlede finanslovsforhandlinger mellem regeringen og Enhedslisten betyder, at der alligevel ikke bliver indført skærpede regler til bekæmpelse af social dumping.

- Ganske vist ville regeringen ikke gå så langt, som Enhedslisten – og også fagbevægelsen – gerne ville. Men nogle forbedringer var dog på forhandlingsbordet. I forliget med de borgerlige er de blot blevet til lidt flere penge til fokuseret myndighedsindsats og mere kontrol med udenlandske lastbilchaufførers kørsel i Danmark. Det er meget små skridt, og derfor kan vi kun være enige i opfordringen fra LO’s formand, Harald Børsting, til regeringen og Enhedslisten om hurtigt i det nye år at komme tilbage på sporet i kampen for at stoppe den sociale dumping.

Bad-krav ærgerligt for fagbevægelsen

Peter Raben havde gerne set, at beskæftigelsesfremmende initiativer på det grønne område og satsning på den kollektive trafik var bevaret i deres fulde form i finanslovsaftalen frem for fremrykkelse af skattelettelser.

- Den jobmæssige effekt af skattelettelser er mere usikker. Så selv om også nogle af de gode elementer fra forhandlingerne med Enhedslisten er kommet med i aftalen, er det skuffende, at en strid om et retskrav på bad to gange om ugen til de ældre har stukket en kæp i hjulet på forbedringer for fagbevægelsens medlemmer. Den finanslovsaftale, der var meget tæt på at blive indgået med Enhedslisten, var ikke perfekt, men væsentlig bedre end hvad, det endte med. Det må kunne gøres bedre næste gang, slutter HK Stats næstformand.

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Lukket i dag

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Lukket i dag

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk