HK.dk logo

Udbetaling af manglende pension af tillæg til medarbejdere i Arriva Tog

03. december 2013  |   |  Bettina Tingstrup

To af HK Trafik & Jernbanes tillidsrepræsentanter havde ved gennemgang af egne og kollegaers lønsedler konstateret at kunderservicemedarbejderne ikke havde fået beregnet pension af deres forskellige tillæg.

I starten af september 2013 blev HK Trafik & Jernbane kontaktet af vore to tillidsrepræsentanter hos Arriva Tog A/S, Linda Mosegaard og Dorthe Cecilie Lennert. Ved gennemgang af deres egne og kollegaers lønsedler havde de konstateret, at kundeservicemedarbejderne - de medarbejdere der arbejder på varierende arbejdstider m.m. - tilsyneladende ikke fik beregnet pension af deres forskellige tillæg, som er en del af den A-skattepligtige lønindkomst.

Efter en nøjere gennemgang viste det sig at der ikke var tale om undtagelser, men at det var sådan det forholdt sig for alle kundeservicemedarbejdere. Arriva Tog A/S - eller rettere Arriva Danmark A/S der er HR administration for selskabet - havde simpelthen overset § 5 i DIO II, landsoverenskomsten for Kontor & Lager, 2012-2014, hvor det fremgår at der pr. 1. oktober 2012 skal beregnes pensionsbidrag af den A-skattepligtige lønindkomst! 

Tillidsrepræsentanterne anmodede derfor om et møde med Arriva, hvor man kort beskrev hvad man mente problemet var . Men der skulle et par rykkere til med yderligere præcisering af sagens omfang - 12% pensionsbidrag af samtlige tillæg fra 1. oktober 2012 til udgangen af oktober 2013 for op til 50 medarbejdere, tidligere og nuværende - før et møde blev arrangeret den 8. november 2013. 

Havde Arriva brugt 1½ måned til at erkende de havde et problem, bør det retfærdigvis konstateres at mødet frembød en fuld erkendelse af sagens indhold og omstændighederne. 

Det blev aftalt, at alle berørte medarbejdere omfattet af overenskomsten skulle efterreguleres med det fulde pensionsbeløb svarende til 12% og at denne regulering skulle være beregnet og indbetalt til medarbejdernes pensionsselskab senest med udgang af december 2013. Fremadrettet afregner selskabet pension som aftalt i overenskomsten. Endelig udtrykte Arriva en meget stor beklagelse af hændelsesforløbet. 

Sagen er således endt med en efterregulering af medarbejdernes pensionsindbetaling på et samlet beløb der udgør kr. 344.752,70. Det dækker over indbetalinger til medarbejdernes pensionskonti fra ganske få kr. til 16-17.000 kr., da der både er tale om nuværende og tidligere medarbejdere.

Det er ingen nyhed, men husk at checke lønsedlen og overenskomsten – den sidste skal jo snart fornys, lønsedlen er ny hver måned! 


Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Lukket i dag

HK's a-kasse: 7010 6789

Lukket i dag

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Har du glemt din adgangskode?

Få tilsendt en ny kode på sms eller email.

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk