Ring til fagforeningen

7011 4545

Søndag 10.00-12.00 
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag lukket Lukket
Fredag 8.00-16.00

Ring til a-kassen

7010 6789

Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 10.00-17.00 
Torsdag lukket Lukket
Fredag 8.00-16.00

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

Telefonerne er åbne i weekenden

HK Fagforening er klar til at svare på spørgsmål om coronavirus i relation til dit arbejdsliv. Ring til os lørdag den 4. og søndag den 5. april mellem kl. 10.00 og 12.00.

Telefon: 7011 4545

HK.dk logo

Hvorfor arbejder vi?

10. januar 2014  |  Midt Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Godt 20% af danskerne kan ikke lide deres job. De ville sige op i morgen, hvis de kunne rent økonomisk. Det lyder voldsomt, når arbejdsglæden i Danmark faktisk er blandt de højeste i verden. Spørgsmålet er måske, hvorfor vi egentlig arbejder? 

Det kan have store konsekvenser, hvis du direkte hader dit job:

- Undersøgelser viser, at folk, der ikke kan fordrage deres arbejde og virkelig mangler arbejdsglæde, har langt større risiko for at blive syge. Og det er ret alvorlige sygdomme, som for eksempel nogle kræftformer, hjerte-kar-sygdomme, stress, depression og diabetes, siger Alexander Kjerulf, forfatter og ekspert i arbejdsglæde, der er med i DR2's programserie "Sådan er det bare".


Pas på dig selv

Det kan være nærmeste leder, travlhed, uklarhed eller uro på arbejdspladsen, der giver dårligt arbejdsmiljø og dermed mindre arbejdsglæde. Det kan også være, at du ikke føler, at du udretter noget. Eller at du ikke følger dine drømme og arbejder med noget andet end det, du gerne vil.

Husk derfor at sige fra og at følge dine drømme, hvis du har brug for det, så du kan bevare arbejdsglæden og helbreddet!  Sørg for at få en snak med chefen hvis der er problemer. Få opstillet klare rammer og mål for dit arbejde, så der ikke er nogen tvivl om, at du udfører dit job rigtigt.

Men først og fremmest: sørg for at bruge din tid på at lave lige netop dét, du brænder for!

[Du kan få flere gode råd til dit arbejdsmiljø under "råd og støtte" og du er selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os. ]

Hvorfor arbejder vi egentlig?

Når nu så mange ikke er tilfredse, hvorfor arbejder de så? DR2 har lavet et interessant program, som netop spørger hvorfor vi tilsyneladende alle følger i hinandens fodspor.

Faktisk har vi aldrig arbejdet så lidt som i dag. I landbrugstiden arbejdede man fra solopgang til solnedgang for at få høsten i hus. I 1950 var gennemsnittet 45 timer pr. uge, og i 1990 blev den 37 timers arbejdsuge indført.

I Danmark er vi opdraget til at vi skal være lønmodtagere, og mange går på arbejde kun for at tjene penge, og "fordi vi skal". Kun 10% bliver iværksættere og følger deres drøm, selvom det måske kunne være vejen frem til arbejdsglæden.

Og hvorfor lige 37 timer? En amerikansk forsker foreslår at vi i stedet arbejder 25 timer om ugen, men så til gengæld til vi er 80 år. På den måde kan vi udnytte, at vi alligevel bliver ældre.

Intet facit - men en tanke

Der er ikke noget fælles facit på hvordan dit arbejdsliv skal skrues sammen. Men mange føler,  at de bør gøre som alle andre: få fast job og arbejde de skemalagte 37 timer om ugen.  For "sådan er det bare". Tilsyneladende er der dog 20% af danskerne som bør gøre op med den vanetænkning og udsøge deres egne veje og drømme i stedet...

Derfor kan vi kun opfordre dig til at se programmet "Sådan er det bare" på DR2. Her bliver der sat fokus på, at vi tilsyneladende blindt følger i hælene på hinanden, i stedet for at spørge: hvorfor arbejder jeg - og hvad vil jeg helst arbejde med?

God fornøjelse med at finde svaret og og at genfinde/fastholde arbejdsglæden.  :-)

Arbejdsmiljø Stress Mobning og chikane

Få tips, tricks, nyheder og hør om kommende arrangementer:


HK Midts Facebookside

kontakt os på
eller online her:


Kontakt HK Midt

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk