Ring til fagforeningen

7011 4545

Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag lukket Lukket
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket

Ring til a-kassen

7010 6789

Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 10.00-17.00 
Torsdag lukket Lukket
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

HK.dk logo

Fra formanden: Bliv tillidsvalgt og få indflydelse

15. januar 2014  |  HK Service Hovedstaden Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Som tillidsvalgt er du ikke alene med til at forbedre forholdene for dig selv og dine kolleger. Du får også udviklet dine kompetencer og dermed dine karrieremuligheder.

I øjeblikket vi i fuld gang med overenskomstforhandlingerne. Sammen med HK/Privat kæmper HK Service Hovedstaden først og fremmest for forbedringer på to centrale områder: Vi vil have mere uddannelse og bedre muligheder for kompetenceudvikling. Og vi vil have ret til at indgå overenskomster for alle. Det sidste betyder, at vi igen går til angreb på 50 %-reglen. Reglen betyder, at man kun kan kræve overenskomst på en arbejdsplads, hvis mindst 50 procent af de ansatte inden for HK-området er organiseret i HK.
I første omgang foregår forhandlingerne mellem Dansk Industri og CO-industri, hvor HK/Privat også er repræsenteret. Det er som bekendt resultatet af de forhandlinger, der bliver toneangivende for indholdet af alle andre overenskomster.

Lokalaftalerne er vigtige
Men det betyder bestemt ikke, at du som almindeligt medlem eller tillidsvalgt ikke har indflydelse på, hvordan overenskomsten skal fungere på lige netop din arbejdsplads. Langt de fleste steder forhandler medarbejdernes repræsentanter nemlig lokalaftaler, der regulerer arbejdsvilkårene på den enkelte virksomhed.
I HK Service Hovedstaden har vi over 700 tillidsvalgte. Det svarer til, at hver 20. erhvervsaktive medlem er med til at gøre en forskel og påvirke udviklingen. Men vi vil gerne have mange flere. For det er først og fremmet jer ude på arbejdspladserne, der også ved, hvordan forholdene kan blive bedre. Uden aktive medarbejdere og tillidsvalgte er det svært for afdelingen at forhandle en lokalaftale på plads.

Fordel for begge parter
Jo, der findes arbejdsgivere, der hverken ønsker at indgå en overenskomst eller have tillidsvalgte, men det er heldigvis de færreste. Langt de fleste arbejdsgivere ser det som en fordel, at medarbejderne har repræsentanter og derfor også er langt nemmere at kommunikere med. Samtidig ved den moderne leder, at jo mere indflydelse medarbejderne har, jo mere tilfredse og produktive er de. Og det giver bedre resultater på bundlinjen.
Som tillidsvalgt eller kontaktperson bliver du uddannet af HK i organisering, forhandling, samarbejde og meget andet. Du vil med andre ord forbedre dine egne kompetencer, samtidig med at du har indflydelse og er med til at gøre en forskel for dine kolleger.
Kontakt afdelingen, hvis du arbejder et sted uden tillidsvalgte. Så hjælper vi dig og dine kolleger i gang.

Læs mere om, hvordan du får indflydelse som tillidsvalgt
Tillidsrepræsentant

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk