Ring til fagforeningen

7011 4545

Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag lukket Lukket
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket

Ring til a-kassen

7010 6789

Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 10.00-17.00 
Torsdag lukket Lukket
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

HK.dk logo

Under halvdelen lykkedes med selvbetjening på borger.dk

15. januar 2014  |  HK Kommunal  |   |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Når en borger starter en selvbetjeningsforløb på borger.dk registreres der statistik om det. Og alt for få gennemfører, mener ekspert. Løsningerne er ikke tidssvarende.

47,4 procent af de ansøgninger, som danskerne har forsøgt at udfylde på borger.dk, bliver rent faktisk færdige. Det viser en opgørelse fra Berlingske. Og det er der især én årsag til, mener Søren Skaarup. 

Han er tidligere chef for Borgerservice i Albertslund Kommune og skriver lige nu en erhvervs-ph.d. om borgernes realtion til de digitale myndigheder. 

- Løsningerne er lavet til en anden tid, hvor det ikke var obligatorisk for borgerne at være digitale. Dengang lod mange være, fordi det var ufuldstændige løsninger. De er ikke blevet så meget bedre endnu, siger Søren Skaarup til Berlingske og tilføjer en række kendte problemstillinger: 

Krav om dokumentation, der ikke retter sig ind efter de oplysninger man allerede har givet. Systemer, der bryder med de konventioner der er de fleste andre steder på nettet - eksempelvis hvordan frem- og tilbageknapper virker. Og problemer med understøttelse af browsere. 


Mangler at tage højde for gevinster ved personligt møde

NemID

I HK Kommunal understreger næstformand Mads Samsing, at problemerne med de offentlige selvbetjeningsløsninger i høj grad bevidner behovet for hjælpende hænder på landets borgerservicecentre. 

- Digitalisering må aldrig gå hen og blive en spareøvelse, det skal være en hjælp til borgeren. Jeg synes, at man i høj grad bør inddrage medarbejderne i borgerservice i udviklingen af løsningerne, så man sikrer, at løsningerne bliver brugervenlige. Og så er det jo ekstremt vigtigt, at de stadig er muligt at få personlig hjælp i borgerservice, siger næstformand i HK Kommunal, Mads Samsing.

Ifølge Søren Skaarup er et andet stort problem med mange selvbetjeningslønsinger, at de ikke er tænkt som kommunikationskanaler, men primært bliver lavet til at samle data ind.

- Der findes ikke en blanket, hvor der står: Hjælp! Jeg har ingen penge. I det personlige møde med en rådgiver kan man henvende sig uden at vide præcist, hvad man har brug for. De nye digitale løsninger skiller information, dialog og datafangst ad. De, der skal sørge for at få det hele til at hænge sammen, er borgerne. Det er ikke alle, der kan det, siger Søren Skaarup til Berlingske, og tilføjer, at han oplever en stigende kynisme i forhold til borgerne.

Sidst opdateret 22. januar 2014 kl. 10:48

mød kolleger i vores faglige netværk

Find dit netværk

mød kolleger i vores faglige netværk


Find dit netværk

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk