Ring til fagforeningen

7011 4545

Torsdag Lukket
Fredag Lukket
Lørdag 10.00-12.00 
Søndag Lukket
Mandag Lukket
Tirsdag 8.00-17.00

Ring til a-kassen

7010 6789

Torsdag Lukket
Fredag Lukket
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag Lukket
Tirsdag 8.00-17.00

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

Ring til HK Privat lørdag den 11. april

Vi er klar til at svare på spørgsmål om overenskomstforhandlingerne 2020 og coronavirus i relation til dit arbejdsliv. Ring til os lørdag den 11. april mellem kl. 10.00 og 12.00.

Telefon: 7011 4545

HK.dk logo

Vil du også være bedre til at forhandle?

15. januar 2014  |  HK Stat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

På HK’s forhandleruddannelse for erfarne tillidsrepræsentanter fik Heidi Juhl Pedersen styrket sin bevidsthed om egen adfærd og rolle i forhandlingssituationen. Du kan også træne din evne til forhandling, hvis du melder dig til uddannelsen.

Som tillidsrepræsentant er du nok vant til at forhandle med ledelsen på din arbejdsplads. Måske foregår det uformelt, fordi I kender hinanden godt fra hverdagen. Sådan var det for Heidi Juhl Pedersen, inden hun blev valgt som formand for HK Politiet. Men med valget og udsigten til forhandlinger med Rigspolitiets ledere, som hun ikke omgikkes til daglig, opstod behovet for at blive klogere på forhandlingsprocessen.

- Som landsklubformand skulle jeg nu til at forhandle med modparter, som jeg kun kendte på distancen. Derfor kunne jeg heller ikke udføre det benarbejde op til forhandlingen, som jeg var vant til, fortæller hun.

Udfordringen fik hende til at melde sig til HK’s forhandleruddannelse for erfarne tillidsrepræsentanter – et 9-dages forløb, hvor deltagerne blandt andet arbejder med egen forhandlingsstrategi i konkrete forhandlingssituationer. Alle deltagere prøver at spille rollen på begge side af bordet. På skift observerer holdene og giver feedback til hinanden.

- Scenarierne var tilrettelagt, så de var meget realistiske, og den fordomsfri og ærlige feedback fra de andre gav mig en bevidsthed om mig selv i forhandlerrollen, som man ikke får i den virkelige verden. Jeg blev fx opmærksom på, hvor vigtigt det er at stoppe op og lytte til modparten en gang imellem.

Heidi fremhæver, at man ikke kun skal gå efter ét mål, men have flere strategier parat. For det er ikke nødvendigvis et nederlag ikke at få præcis det, man har tænkt på forhånd. Hun er også blevet mere opmærksom på at tage pauser undervejs i forhandlingen, hvis der er forhold, der skal afklares i baglandet.

- Det er vigtigt at erkende, at man fx ikke kan vide alt, hvad der står i overenskomsten i detaljer. Så frem for bare at acceptere, at modparten kan bruge sin ledelsesret til at trumfe noget igennem, skal man være dygtig til at bede om timeout, siger hun.

Hvis du har lyst til at styrke dine forhandlingskompetencer, kan du læse mere om uddannelsen i Kursuskatalog 2014 under ’Min side’ på Tillidsvalgte.dk

Uddannelsen består af 3 x 3 dage og foregår på kursuscentret Christiansminde.

  • Forår: 3.-5. marts, 9.-11. april og 5.-7. maj (der er kun få ledige pladser, så meld dig til senest onsdag den 22. januar)
  • Efterår: 15.-17. september, 13.-15. oktober og 19.-21. november.

Tillidsrepræsentant HK-medlemmer Forhandling Kurser

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk