Ring til fagforeningen

7011 4545

Lørdag 10.00-12.00 
Søndag 10.00-12.00 
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag lukket Lukket

Ring til a-kassen

7010 6789

Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 10.00-17.00 
Torsdag lukket Lukket

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

Telefonerne er åbne i weekenden

HK Fagforening er klar til at svare på spørgsmål om coronavirus i relation til dit arbejdsliv. Ring til os lørdag den 4. og søndag den 5. april mellem kl. 10.00 og 12.00.

Telefon: 7011 4545

HK.dk logo

Ekspertudvalg vil styrke jobcentrene

22. januar 2014  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen

HK Kommunals formand Bodil Otto

HK Kommunals formand Bodil Otto melder de jobcenteransatte klar. Foto: Tom Ingvardsen

De kommunale jobcentre skal tilbyde den enkelte ledige en mere målrettet indsats og levere en aktiv service til virksomhederne, lyder nogle af anbefalingerne fra Carsten Koch-udvalget. HK Kommunal ser gode takter i flere af udvalgets forslag.

Den længe ventede rapport om det danske beskæftigelsessystem fra et ekspertudvalg med den tidligere minister Carsten Koch i spidsen anbefaler en række ændringer, der skal sikre en bedre beskæftigelsesindsats, oplyser flere medier. 

I rapporten, der er sendt i fortrolighed til arbejdsmarkedets parter, men nu er lækket til pressen, anbefales det blandt andet at styrke jobcentrenes rolle, så alle ledige fremover skal møde til en første samtale og en såkaldt profilafklaring på jobcentret.

Alle skal i modsætning til i dag forbi kommunernes jobcentre, der skal målrette indsatsen specielt til de ledige, som har stor risiko for at ende i langtidsledighed. Et andet af udvalgets forslag er ifølge medierne, at arbejdsmarkedsindsatsen i fremtiden skal være langt mere rettet mod de virksomheder, der skal ansætte de ledige. 

Det betyder blandt andet, at jobcentrene skal opsøge virksomhederne, og at hele beskæftigelsessystemet skal ’fremstå som en koordineret serviceleverandør’.

Jeg er imidlertid sikker på, at alle vores dygtige medarbejdere på jobcentrene er mere end klar til at give virksomhederne mere service og til at stå for en mere håndholdt indsats over for de ledige.

Jobkonsulenterne er klar

I HK Kommunal ser formand, Bodil Otto, flere gode aspekter i udvalgets anbefalinger, men hun understreger, at der er plads til forbedringer.

- Jeg vil ikke give en eller anden skråsikker dom over Carsten Koch-udvalgets udspil, før parterne har haft lejlighed til at afgive deres synspunkter. Jeg er imidlertid sikker på, at alle vores dygtige medarbejdere på jobcentrene er mere end klar til at give virksomhederne mere service og til at stå for en mere håndholdt indsats over for de ledige, siger Bodil Otto.

Hun tilføjer, at det kan give god mening at overveje, om ikke der i det endelige udspil til beskæftigelsesreform skal indføres en passus om, at a-kasserne skal have ansvaret for de forsikrede ledige i det første halve år af ledighedsperioden.

Nye tværgående arbejdsmarkedsråd

Af det lækkede udspil fremgår det også, at ledige ikke fremover skal have ret til seks ugers selvvalgt uddannelse. I stedet foreslås det blandt andet, at ledige over 30 år får mulighed for at tage en erhvervsuddannelse til en lavere dagpengesats. 

Endelig anbefales det, at de nuværende 94 lokale beskæftigelsesråd (LBR) og fire regionale beskæftigelsesråd (RBR) bliver nedlagt til fordel for 8-12 nye tværgående arbejdsmarkedsråd, der dækker de regionale arbejdskraftsoplande.

Send besked til forfatter


Annuller

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk