Ring til fagforeningen

7011 4545

Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket

Ring til a-kassen

7010 6789

Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

HK.dk logo

De første VOP'ere færdige med uddannelsen

28. januar 2014  |  HK Kommunal  | 

Birgitte Iversen og Ragnhild Søndergård er de første tandklinikassistenter, der er blevet færdig med den nye videreuddannelse i odontologisk praksis.

Birgitte Iversen og Ragnhild Søndergård fra Vejen kommunale tandpleje, blev i går de to første tandklinikassistenter, der afsluttede Videreuddannelsen i odontologisk praksis, mere mundret kaldet VOP. En uddannelse der ikke blot har givet dem teori bag det daglige arbejde, men også en selvstændighed og sikkerhed i deres arbejde. 

- Jeg kan mærke, at jeg har fået rigtig meget ud af uddannelsen. Efter 17 år som klinikassistent ville jeg gerne have nogle flere kompetencer. Det må man sige, jeg har fået. Igennem uddannelsen er jeg blevet mere opmærksom på områder, hvor jeg kan bidrage med min viden til at få udført opgaverne på nye spændende måder. Det er en kæmpe tilfredsstillelse, siger Birgitte Iversen og forklarer, at det før var den løftede pegefinger, der skulle lære folk at børste tænder, mens det nu handler om at motivere.


Spring ud i det

Ragnhild (TV) og Birgitte har som de to første tandklinikassistenter blevet færdige med videreuddannelsen i odontologisk praksis. Foto: Privatfoto.

Birgitte Iversen håber, at flere tandklinikassistenter får lyst til videreuddanne sig.  Hun synes, det er fedt at lære nyt. 

- Jeg prikker lidt til mine kolleger og synes helt klart, de skal springe ud i det. Underviserne er enormt søde og gode til at hjælpe med spørgsmål til eksamen. 

Birgitte Iversen ved, at flere af hendes kolleger rundt i landet lider af eksamensangst, og at tanken om ”det grønne bord” kan få nogle til at droppe uddannelsen. Men det mener hun ikke, man skal lade sig stoppe af. 

- Jeg er helt sikker på, at hvis man vil, så kan man sagtens. Det er jo inden for vores eget felt, så det er stof, man i forvejen er godt inde i. Det er slet ikke sådan, at man bliver tværet ud, overhovedet ikke, forklarer Birgitte Iversen. 

Hun erkender dog, at uddannelsen i perioder har været hård, og at hun har taget både weekender og aftener i brug til læsning. Alligevel har det været det hele værd.

- Det bedste er helt klart, at jeg har fået øjnene op for at arbejde sundhedsfremmende med den anerkendende tilgang. Jeg synes, at jeg er blevet mere positiv – både i mit arbejde og privat. Jeg glæder mig rigtig meget til at komme endnu mere i gang og bruge alt det, jeg har lært, fortæller den glade VOP’er.

Uddannelse Kompetencer

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk