Ring til fagforeningen

7011 4545

Torsdag Lukket
Fredag Lukket
Lørdag 10.00-12.00 
Søndag Lukket
Mandag Lukket
Tirsdag 8.00-17.00

Ring til a-kassen

7010 6789

Torsdag Lukket
Fredag Lukket
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag Lukket
Tirsdag 8.00-17.00

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

Ring til HK Privat lørdag den 11. april

Vi er klar til at svare på spørgsmål om overenskomstforhandlingerne 2020 og coronavirus i relation til dit arbejdsliv. Ring til os lørdag den 11. april mellem kl. 10.00 og 12.00.

Telefon: 7011 4545

HK.dk logo

Kongerigets Klogeste er medlem af HK Stat

29. januar 2014  |  HK Stat  | 

Bettina Hansen

Bettina Hansen er ansat som HK'er i Erhversstyrelsen.

Bettina Hansen, HK’er i Erhvervsstyrelsen, blev kåret til Kongerigets Klogeste i DR-programmet af samme navn. Her fortæller hun om, hvordan det var at deltage i et talentshow på tv – og hvad hun vil bruge de 100.000 kroner, hun vandt, til.

Hvorfor stillede du op i konkurrencen?
DR1 opfordrede i januar-februar 2013 til at melde sig til en dyst i forskellige former for intelligens, hvis man var god til at løse opgaver inden for logik, matematik, sprog, musik eller lignende. De henviste til en hjemmeside, hvor man kunne læse mere, og hvor man kunne tilmelde sig. Jeg har altid været god til sproglige og matematisk/logiske opgaver, så min interesse var straks vakt. Jeg tænkte, at det kunne være sjovt at deltage for at se, hvor langt jeg kunne komme - og allerhelst vinde titlen.

Hvordan forberedte du dig?
Da jeg ikke vidste, hvilke opgaver vi skulle løse ved hverken castinger eller optagelser, havde jeg ikke den store mulighed for at forberede mig inden. Jeg havde dog sat mig ind i basale regneregler, men det blev på intet tidspunkt aktuelt at anvende disse.

Hvordan var det at være med – og hvordan føltes det at vinde?
Det har været en spændende rejse. Der var en helt enorm gensidig respekt i studiet – og selvom vi alle gerne ville vinde, havde vi indbyrdes en accept af, at det ikke var nogen skam at tabe til nogle, der var bedre end en selv. Intellektet var enormt højt hos mine medkombattanter, og Janteloven var ikke-eksisterende. Finalen var fantastisk. Hele studiet emmede af finalestemning, feltet lå virkelig tæt, og konkurrencen var hård. Der er ingen tvivl om, at det var marginalerne, der talte. Det var helt specielt at vinde, og jeg var glad for at være i en finale, hvor vi hver især skulle kæmpe ekstra hårdt for at vinde trofæet.

Hvordan reagerede dine kolleger, da du vandt?
Jeg har fået en masse dejlige lykønskninger på vores intranet, hvor vores kommunikationsafdeling har informeret om min deltagelse. Jeg oplever, at sejren i høj grad har smittet af på mine kolleger, der med stolthed fortæller om, at de arbejder sammen med hende, der vandt Kongerigets Klogeste, og flere har opfordret mig til at give kage, nu hvor jeg er blevet rig. Det er dejligt at se alle de positive afledte effekter af min deltagelse i programmet.

Var det svært at holde det hemmeligt, indtil finalen blev sendt?
Finalen blev optaget den 21. juni, så jeg – og de kolleger, der var med i studiet – har holdt på hemmeligheden i over et halvt år. Det er en stor forløsning, at resultatet ikke længere er hemmeligt – selv ikke mine børn har kendt resultatet før den 25. januar, hvor finalen blev vist.  

Det er dejligt at se alle de positive afledte effekter af min deltagelse i programmet.

Hvad vil du bruge pengene til?
Indtil videre venter jeg stadig på, at pengene bliver udbetalt. Herefter skal jeg svare skat af beløbet – og resten skal bruges til afvikling af et forbrugslån, et nyt 55” fjernsyn, et par gode nye springmadrasser, en masse dejligt nyt tøj og en kærestetur til Lübeck.  

Send besked til forfatter


Annuller

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk