Ring til fagforeningen

7011 4545

Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag Lukket
Fredag Lukket
Lørdag Lukket
Søndag Lukket

Ring til a-kassen

7010 6789

Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 10.00-17.00 
Torsdag Lukket
Fredag Lukket
Lørdag Lukket
Søndag Lukket

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

HK.dk logo

Selvforskyldt krise på Bornholm

31. januar 2014  |  HK på Bornholm  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Der blev ikke lagt fingre imellem, da 76 medlemmer af HK Hovedstaden på Bornholm onsdag trodsede snevejr og blæst og mødte op til årsmøde. Fællestillidsmanden for de HK-ansatte i kommunen var skarp i sin kritik af regionskommunen.

Bornholms regionskommune står lige nu over for nogle barske besparelser, der indebærer fyringsrunder. Fællestillidsmand for HK'erne i regionskommunen Nils Pedersen rettede en skarp kritik af, at kommunen ikke har udvist rettidig omhu: "I forbindelse med kommunesammenlægningen var der ansættelsesgaranti for alle ansatte, uanset om de var ansat i administrationen eller ude på et plejehjem. Det var rigtigt den gang, men vi var for længe om at vågne op. De første 4 år i en fælles kommune var en fornøjelse for de ansatte. Der var ingen sparekrav af betydning, og kommunen buldrede derudad med en struktur, som ikke tog højde for, at der måske kom en dag, hvor man måtte sadle om," lød det blandt andet, da han aflagde beretning.

Overenskomster, kurser og virksomhedsbesøg

I øvrigt indeholdt beretningerne fra de forskellige områder alt om livets gang på Bornholm set med HK-briller. Der bliver lavet virksomhedsbesøg, der blandt andet er vigtige i forhold til virksomheder, hvor det ikke er muligt at få en tillidsrepræsentant, som kan have kontakt til HK.

Der blev også talt om de kurser, der løbende afholdes for medlemmer. Kurserne afholdes både i Rønne, i København og via nettet som webinarer.

Også HK's initiativ til at hjælpe medlemmer, der netop er blevet opsagt, blev nævnt. Initiativet hedder HK Kvikstart, og målet er at få medlemmerne hurtigt i varig beskæftigelse igen ved, at medlemmet laver et parløb med HK så tidligt som muligt i opsigelsesperioden.

Derudover fyldte de forestående overenskomstforhandlinger forståeligt nok en del både for HK Handel og HK Privat, ligesom muligheden for at få komptencemidler til efteruddannelse fyldte noget for det offentlige område.

Endelig lød der også ros til medarbejderne på HK's lokale kontor i Rønne.

Velbesøgt møde

Ud over de mange medlemmer, der valgte at trodse elementer og møde op Hos Casper i Rønne Lufthavn, var der også flere af de politiske valgte formænd for afdelingssektorerne i HK Hovedstaden. Det drejede sig om Formand for HK Hovedstaden service René Knudsen, Winnie Axelsen, der er formand for HK Hovedstaden kommunal og Ulla Jeppesen, der er formand for HK Hovedstaden it, medie og industri.

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk