Ring til fagforeningen

7011 4545

Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag 10.00-12.00 
Søndag 10.00-12.00 
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00

Ring til a-kassen

7010 6789

Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

HK.dk logo

Stressede HK’ere får usunde spisevaner

05. februar 2014  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Når arbejdspresset stiger, går mange HK’ere om bord i usunde varer. Arbejdsgiverne skal gøre mere ved årsagerne til de ansattes stress, mener HK Kommunal.

Vin at sove på, chips i arbejdsskuffen og sodavand ved hånden. Næsten hver fjerde HK’er i kommuner og regioner – 22 procent - tackler stress på arbejdet ved at spise og drikke mere usundt end normalt. Det viser en ny stor undersøgelse foretaget af Epinion for HK Kommunal. 

Træthed, søvnbesvær og hovedpine er andre af de konsekvenser, HK’erne døjer med som følge af stress på arbejdspladsen, viser undersøgelsen. 

Arbejdsopgaver og afbrydelser

Undersøgelsens resultater sætter ifølge HK Kommunals næstformand, Mads Samsing, spot på en sammenhæng mellem stress og arbejdstilrettelæggelse, som mange kommuner vender det blinde øje til. 

- Mange kommuner og regioner gør jo ikke noget ved selve årsagerne til, at de ansatte får stress. Men først sætter ind, når det er for sent, med eksempelvis kurser i at håndtere stress og individuel psykologhjælp. Det er fint med de forskellige individuelle tilbud, men det væsentlige er, at der bliver taget kollektivt hånd om årsagerne til stress. Ellers bliver det ikke bedre, siger Mads Samsing. 

HK Kommunals næstformand er ikke i tvivl om, at stressens årsager i langt de fleste tilfælde skal findes i et psykisk arbejdsmiljø, hvor mængden af arbejdsopgaver og afbrydelser er ude af proportioner. 

Stress udvikler usund adfærd

Lektor Naja Hulvej Rod, der er centerleder ved Københavns Stressforskningscenter, er ifølge Avisen.dk overrasket over antallet af HK’ere, der dulmer stressen med usunde varer. 

- Det er uden tvivl noget, man bør være opmærksom på. Det er rigtig mange, der direkte knytter arbejdsrelateret stress sammen med, at de spiser og drikker mere usundt, siger Naja Hulvej Rod til Avisen.dk. 

Hendes egen forskning viser, at der er en klar sammenhæng mellem at være stresset og at udvikle en usund sundhedsadfærd: 

- Folk, der er stressede, har sværere ved at stoppe med at ryge. De har en større sandsynlighed for at drikke over genstandsgrænserne, og det er mere sandsynligt, at de bliver overvægtige. 

I KL kan chefkonsulent Preben Meier Pedersen ifølge Avisen.dk ikke genkende billedet af, at kommunerne overser det psykiske arbejdsmiljø.


Din krop Stress

mød kolleger i vores faglige netværk

Find dit netværk

mød kolleger i vores faglige netværk


Find dit netværk

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk