Ring til fagforeningen

7011 4545

Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag lukket Lukket
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket

Ring til a-kassen

7010 6789

Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 10.00-17.00 
Torsdag lukket Lukket
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

HK.dk logo

HK: God rapport med skønhedsfejl fra Carsten Koch

24. februar 2014  |  HK A-kasse  |  Birgitte Hougaard Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Der er mange gode tiltag for de ledige i Carsten Koch-udvalgets endelige rapport, men der er også udfordringer, advarer HK’s næstformand Mette Kindberg.


Et system, der tager udgangspunkt i den enkelte ledige, og som endegyldigt gør op med, at Danmark baserer beskæftigelsespolitikken på at skræmme de ledige i arbejde. Det er overordnet, hvad den endelige rapport fra Carsten Koch-udvalget foreslår.

- Det har aldrig været effektivt at skræmme folk i arbejde. Tværtimod er det på høje tid at skifte det system ud med ét, der understøtter den enkelte ledige med præcis det, som den ledige vil: Nemlig have et arbejde. Stor ros for det, siger Mette Kindberg, næstformand i HK.  

Udvalget foreslår blandt andet, at sløjfe den nuværende ret til seks ugers selvvalgt uddannelse. I stedet får den enkelte ret til jobrettet uddannelse inden for samme økonomiske ramme.

- Også det kan være en god ide, men Carsten Koch foreslår først uddannelsesindsatsen efter seks måneder.  Uddannelsen skal rykkes frem, så der sættes ind tidligere i forløbet – allerede fra dag ét, siger Mette Kindberg.

- Og så er det helt nødvendigt, at ledige med en forældet uddannelse får muligheden for at blive opkvalificeret. Det er vigtigt, for en forældet uddannelse er tæt på at kunne sammenlignes med ingen uddannelse, når det handler om jobchancer, siger hun.  

Mette Kindberg peger også på, at udvalget foreslår, at indsatsen bliver rykket helt frem til opsigelsesperioden, inden den fyrede meldes ledig.

- Det er første gang, at eksperterne peger på, at det er en brugbar metode i beskæftigelsespolitikken. Vi har arbejdet på den måde de seneste år, og alt tyder på, det virker, siger Mette Kindberg.  

En udfordring findes dog i snitfladen mellem a-kasserne og jobcentrene. Ifølge udvalgsrapporten bør jobcentrene foretage den lediges profilafklaring og på den måde være den primære indgang til systemet for den ledige. Til gengæld er det fortsat a-kassen, der skal vurdere, om den ledige står til rådighed for arbejdsmarkedet – men  jobcentrene får mulighed for at klage over a-kassens afgørelse.

- Vi forstår ikke, hvorfor kommunerne skal fungere som indgang til beskæftigelsessystemet og bruge deres ressourcer unødvendigt her. A-kasserne har den faglige kompetence og skal stå for målrettet jobindsats de første seks måneder. Derefter kan jobcenteret sætte ind med det, de er gode til: Aktiveringsindsatsen, siger Mette Kindberg.

Carsten Koch-udvalgets rapport blev tirsdag afleveret til beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S). Nogle af rapportens anbefalinger vil indgå i regeringens udspil til reform af beskæftigelsespolitikken senere på foråret.

Ledig Aktivering Stemmer fra jobkøen

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk