Ring til fagforeningen

7011 4545

Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag 10.00-12.00 
Søndag 10.00-12.00 
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00

Ring til a-kassen

7010 6789

Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

HK.dk logo

IT-overenskomst på vej

24. februar 2014  |  SAMDATA\HK   |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Det er endnu ikke afgjort, hvordan årets overenskomstforhandlinger lander – men nogle mindre ting er måske ved at falde på plads.

I de forløbne uger har Samdatas næstformand Per R. N. Nielsen haft sin faste gang i Børsen-bygningen, hvor han har forhandlet overenskomst, sammen med HK’s forhandlingsteam.

”Det er et klart fremskridt, at vi som IT-folk har været med ved bordet denne gang,” fortæller Per R. N. Nielsen. Han sidder som ved bordet som repræsentant for IT Medier og Kommunikation, der forhandler IT-overenskomsten med Dansk Erhverv.

Sidste gang måtte han tage til takke med at sidde i en backing-gruppe, men denne gang har han været med på første sal i Børsen – og med inde i det såkaldte formandskontor, hvor der forhandles med udsigt til Nationalbanken.

Forhandlingerne er ikke afsluttet endnu, men emnerne er ikke ukendte. Øverst på ønskesedlen står et emne fra tidligere år: Nemlig ønsket om større gennemsigtighed i funktionslønnen.

”Overarbejde inden for IT-branchen er ikke et ukendt fænomen. Der skal ofte lægges nogle ekstra timer op mod deadlines, men vi vil gerne have nogle mekanismer, så man bedre kan løfte lønnen eller begrænse overarbejdet, så folk ikke ender med at blive slidt ned af konstant overarbejde,” forklarer Per R. N. Nielsen.

De fire andre ting, der har været på forhandlingsbordet, og hvor det måske ender med fremskridt er:

 1)      Tillidsrepræsentanterne ønsker indblik i, hvordan vikarer aflønnes. Det kan gøre det lidt nemmere at få styr på brugen af udenlandsk arbejdskraft.  

2)      Der kommer ikke ret mange penge ind i de kompetence-fonde, der finansierer videreuddannelse. Det skyldes delvist, at de største virksomheder er selvadministrerende, og at restbeløbet er minimalt. Derfor overvejes det at slå fondene for IT-overenskomster samt kontor/lager-overenskomsten sammen, så beløbene kan blive større.

3)      I øjeblikket er det ret nemt for en arbejdsgiver at opsige lokale aftaler med kort varsel. Her ønskes det, at aftalerne skal løbe i overenskomstens løbetid. Lokale aftaler indeholder som regel nogle forbedringer af overenskomsten – fx har man på flere virksomheder aftale om, at der ikke er begrænsning på antallet af dage man kan få fri, hvis man har et sygt barn, der skal passes.

4)      Ofte kan det være en god ide at få centrale fagforeningsfolk på banen tidligt, selv om en sag starter lokalt. Det kan fx dreje sig om mæglingsmøder i komplicerede sager, hvor lokale tillidsfolk har svært ved at overskue komplekse overenskomster.

En sidste detalje som Per R. N. Nielsen regner med ender positivt er, at voksenlærlinge undgår at komme på funktionsløn. Dermed risikerer de ikke at hænge på konstant overarbejde uden løn.
Per Nielsen
Du kan følge resultatet af overenskomstforhandlingerne løbende på www.hk.dk.      


Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk