Ring til fagforeningen

7011 4545

Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket

Ring til a-kassen

7010 6789

Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

Telefonerne er åbne i weekenden

HK Fagforening er klar til at svare på spørgsmål om coronavirus i relation til dit arbejdsliv. Ring til os lørdag den 28. og søndag den 29. marts mellem kl. 10.00 og 14.00.

Telefon: 7011 4545

HK.dk logo

Tandlæge kaldte assistent for både luder og kælling

24. februar 2014  |  Østjylland

HK Østjylland vil have det gjort nemmere at få arbejdsgivere dømt i sager om dårligt psykisk arbejdsmiljø. I dag er det næsten umuligt, fordi bevisbyrden ligger hos forurettede

En fredag morgen ringede en klinikassistent til sin arbejdsplads og sagde, at hun tog barnets første sygedag. Hendes søn havde haft en forfærdelig nat, hvor det så at sige ”stod ud af begge ender”. Kort efter ringede telefonen. Det var tandlægen, der sagde, at hvis hun ikke kom på arbejde omgående, ville den aftalte lønforhøjelse blive droppet. Klinikassistenten sagde, at det kunne hun ikke, for hendes barn var sygt. Det var tandlægen ligeglad med, hans børn havde altid kunnet være alene. Nu havde hun bare at komme.

- Den episode var dråben. Jeg kunne ikke mere, og jeg meldte mig syg. Tre måneder senere var jeg væk fra arbejdspladsen, fortæller klinikassistenten.  

Inden da havde hun haft måneder med store problemer på grund af dårligt psykisk arbejdsmiljø.

- Det var ikke et rart sted at være, og jeg havde ofte ondt i maven, når jeg skulle på arbejde. Der gik ikke en dag, uden at jeg eller en anden fik skæld ud af vores arbejdsgiver, og jeg har prøvet både at blive kaldt luder og kælling. En gang kom tandlægen ind og hev mig ud af klinikken for at skælde mig ud, selv om der var en patient i tandlægestolen, fortæller klinikassistenten.

Hun var også til stede, da tandlægen i vrede tog så kraftigt fat i en ansat tandlæge, at denne fik blå mærker.

- Også her var der en patient til stede. Det var han ligeglad med, når han blev gal. I starten tænkte jeg, at det var en omgangstone, jeg lige skulle vænne mig til, men det blev altså for barskt til, at jeg kunne holde ud at være der, fortæller klinikassistenten.


Generelt problem at få arbejdsgivere dømt

Faglig konsulent Søren Sørensen, HK Østjylland:

- Den pågældende klinikassistent er ikke den eneste, der har forladt klinikken eller som har måttet sygemelde sig. Grænserne for, hvad man kan tillade sig at sige til ansatte, kan være forskellige fra arbejdsplads til arbejdsplads og er måske forskellige fra et kontor til et smedeværksted. Men dette er et eksempel på uacceptabel adfærd uanset hvor, man er ansat, og vi har haft flere medlemmer, der er blevet kørt helt ned af at være der. Her er ikke tale om enkelte sarte medlemmer, her er tale om en arbejdsgiver, der ikke forstår at opføre sig ordentligt over for de ansatte. Det er ikke første gang, at vi ser uortodoks og uacceptabel adfærd på landets tandklinikker, men dette er dog et af de værre eksempler.  

Søren Sørensen har forsøgt at køre en faglig sag, men har fået den afvist, fordi man ikke kan bevise noget.

- Vi har bevisbyrden, og tandlægen skælder jo ikke ud og bruger nedladende udtryk, når der er andre ansatte til stede, der kan tænkes at ville vidne mod ham. Derfor bliver det næsten umuligt at få ham dømt, og det samme oplever vi i mange andre sager med dårligt psykisk arbejdsmiljø. Vi har medlemmer, der har det så skidt på arbejdspladsen, at de bliver syge af det, men vi har store problemer med at kunne føre bevis i selv oplagte sager. Det er et generelt problem, siger Søren Sørensen.  

Han så gerne, at der blev tale om delt eller omvendt bevisførelse, så det lige så meget var arbejdsgiveren, der skulle bevise, at forholdene er i orden.      

Mobning og chikane

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk