Ring til fagforeningen

7011 4545

Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket

Ring til a-kassen

7010 6789

Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

Telefonerne er åbne i weekenden

HK Fagforening er klar til at svare på spørgsmål om coronavirus i relation til dit arbejdsliv. Ring til os lørdag den 28. og søndag den 29. marts mellem kl. 10.00 og 14.00.

Telefon: 7011 4545

HK.dk logo

Frivillighed uden falske forventninger

25. februar 2014  |  Midt

HK Kommunal var en aktiv part, da en kreds af samarbejdspartnere fornyede spillereglerne for at inddrage frivillige på offentlige arbejdspladser. Resultatet blev ”SPILLEREGLER 2.0 – AFTALER MELLEM FRIVILLIGE OG ANSATTE I DEN OFFENTLIGE SEKTOR”, der sætter ord på, hvordan frivillighed bør defineres i samspillet med offentlige virksomheder og organisationer. 

pia tørvingDe nye spilleregler giver nogle gode, faste rammer om samarbejdet, så vi sikrer, at der bliver tale om frivillighed uden falske forventninger. For frivillighed er det supplement, der i princippet kan undværes. Det er flødeskumsopgaverne og det lille ekstra, der kan gøre hverdagen sjovere for medarbejdere, borgere og brugere. Det er til gengæld IKKE ekstra faglige ressourcer.

Problemet opstår, når vi skaber et forventningsbehov med frivillighed. En forventning om, at frivilligt arbejde er mere erstatning end supplement. Frivilliges flotte arbejde skal altid kunne undværes og bør ikke inddrages på bekostning af de faste, faglige ressourcer, så frivilligt arbejde i sidste ende er med til at udhule den primære indsats.

”Polyfilla-frivillige” 

Når det er sagt og skrevet, så er det tid til at konstatere, at frivilligheden er kommet for at blive – og godt for det. For begreberne ”2+2=5” og ”polyfilla-frivillige” er begreber, der fortæller historien om, at frivillighed allerede gør en kæmpe forskel i vores samfund. At frivillige og frivillighed frigør ressourcer og fokus hos det faglige personale, så de kan fokusere endnu mere på deres primære opgaver – og de opgaver, de er uddannede til.

Vi har set frivillighed som en naturlig del af civilsamfundet, når tusinde og atter tusinde af frivillige gør en daglig indsats i foreningslivet som trænere, medhjælpere i klubber, spejderledere, bestyrelsesforældre i børnehaver og skoler osv.

<div><span style="font-size: large;">Vi skal fastholde en sund skelnen</span><br></div>

Der er al mulig grund til at invitere frivilligheden ind i den offentlige sektor, hvis vi fastholder en sund skelnen mellem de faste ressourcer, der løser opgaver nedfældet i lovgivningen, og de frivillige, der udfører opgaver af mere praktisk og medmenneskelig karakter. En hjælpende hånd, et smil, en venlig stemme til højtlæsning, samværsaktiviteter… Lad os dyrke og styrke synergien mellem fast og frivillig indsats. Til fælles bedste – og uden falske forventninger.

Af: Pia Tørving, formand for HK/Kommunal Midt og medlem af Regionsrådet for Syddanmark (S)

Ydelse og borgerbetjening Medbestemmelse

Få tips, tricks, nyheder og hør om kommende arrangementer:


HK Midts Facebookside

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk