Ring til fagforeningen

7011 4545

Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket

Ring til a-kassen

7010 6789

Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

HK.dk logo

Lene er en af de få, der kan stemme på chefen

25. februar 2014  |  HK Kommunal  | 

Som borgmestersekretær er Lene Dalgaard-Lassen en af de medarbejdere, der mærker et kommunalvalg allermest. Men når hun er på arbejde, har hun ingen politiske holdninger.

Lige uden for borgmesterkontoret på rådhuset i Fredericia Kommune sidder Lene Dalgaard-Lassen sammen med tre kolleger i et åbent kontorlandskab. Døren står på vid gab til borgmesterens kontor, der i hendes 13 år som borgmestersekretær, har huset hele fire af slagsen. 

I januar i år tiltrådte Lene Dalgaard-Lassens fjerde borgmester, den 36-årige socialdemokrat Jacob Bjerregaard. Og han er ligeså forskellig fra de forrige, som de forrige er fra hinanden.  

- Den største omvæltning efter et kommunalvalg, hvor der vælges en ny borgmester er jo, at man praktisk talt får en ny chef. Faktisk kan det føles som om, man får et helt nyt job, siger Lene Dalgaard Lassen.

Hendes fornemmeste opgave som borgmestersekretær er selvfølgelig at servicere borgmesteren. At holde styr på hans kalender, tage imod borgerhenvendelser, sætte ham i kontakt med relevante personer og sørge for alt det praktiske og administrative. Men en stor opgave ligger også i at lære borgmesteren at kende som person. 

Når jeg er på arbejde, har jeg ingen politiske holdninger overhovedet. Så kunne jeg simpelthen ikke have det job, jeg har.

- Der er kæmpe stor forskel på borgmestrene hver især. Min første borgmester var ældre og mere erfaren, han havde siddet i byrådet i over 20 år, mens nummer to var ung og knap så erfaren i byrådsarbejdet. Jacob Bjerregaard, som er valgt til borgmester denne gang, er også ung og kommer direkte fra Christiansborg, så det er klart, at det er en meget forskellig hjælp, de hver især ønsker, fortæller Lene Dalgaard-Lassen. 

Hun forklarer, at det første år efter et kommunalvalg, som regel går med at falde til og falde på plads.

- For mig handler det rigtig meget om at lære den nye borgmester at kende. Hvilke sager prioriterer han højest, hvordan skal kalenderen bookes? Må den være tæt pakket, eller skal der være nogle huller i starten? Det lyder meget simpelt, når man snakker om at koordinere kalender, men det er det overhovedet ikke, fortæller Lene Dalgaard-Lassen med et smil.  

Neonfisk og lædermøbler

På borgmesterens kontor fylder et stort, brunt sofaarrangement i læder godt op. Væggene er mørke, træfarvede og nøgne. Der er endnu ingen bøger eller billeder. I vinduet står en afrikansk figur, og på et lille bord svømmer farverige småfisk rundt i en bowle blandt pink og blå tangplanter og udgør den smule personlighed, kontoret indeholder.

- Ja det er faktisk Thomas Banke (tidligere borgmester i Fredericia, red.), der har indrettet det meste, fortæller Lene Dalgaard-Lassen. Før i tiden var der et mødebord her, siger hun og peger mod sofaarrangementet.

- Men Thomas ville gerne have en lidt mere uformel mødeform, så han fik de her møbler ind. Jeg tror, at Jacob har tænkt sig at beholde dem. Han har i hvert fald ikke nævnt andre ønsker endnu. Det er også Thomas, der har købt den afrikanske figur og akvariet, der indtil videre har fået lov at blive. Dog har Jacob bedt om nogle flere reoler. Og så snart han har tid, skal han også tage stilling til, hvad der skal op på væggene, fortæller Lene Dalgaard-Lassen.  

Jacob Bjerregaard tiltrådte som borgmester i januar, men selvom han er socialdemokrat og den forrige borgmester var fra Venstre, er det ikke noget, der betyder noget for Lene Dalgaard-Lassen.

- Når jeg er på arbejde, har jeg ingen politiske holdninger overhovedet. Så kunne jeg simpelthen ikke have det job, jeg har. Men selvfølgelig stemmer jeg, og jeg må da indrømme, at jeg følger borgmesterkandidaterne ekstra tæt, når der er valgkamp. Det betyder dog ikke, at mine politiske holdninger har nogen indflydelse på jobbet. Slet ikke.

Uroen i Fredericia

I den sidste valgperiode har der været en del uro i Fredericia Kommune og landsdækkende medier har haft øjnene skarpt rettet mod den tidligere Venstre-borgmester Thomas Banke. Årsagen var rod i kørselsregnskabet, et morfinmisbrug som følge af en tandoperation, og at borgmesteren i flere tilfælde skulle have brugt kommunens betalingskort privat. Sagerne førte til, at Thomas Banke måtte gå af, og at byrådet valgte en ny Venstre-borgmester.

Når Lene Dalgaard-Lassen tænker tilbage på perioden, bliver hun alvorlig.

- Det var rigtig hårdt. Det har helt klart været den hårdeste tid i min tid som borgmestersekretær. Men heldigvis ved man ikke, hvordan det er, mens man står midt i det. Telefonen kimede, og pressen belejrede kontoret fuldstændig. Det var en meget turbulent tid, både som borgmestersekretær, men også som borger. Jeg fik mange kommentarer om sagen i min fritid, hvor jeg bestemt ikke ville udtale mig om noget som helst. Som borgmestersekretær er man nødt til at være 100 procent loyal over for sin borgmester. Især også når omtalen er negativ.

Efter den turbulente borgmesterperiode kan Lene Dalgaard-Lassen godt mærke, at det er en anden situation at skifte borgmester efter et valg og ikke midt i perioden. 

- Der er stor forskel. Nu er alle positive, alle glæder sig til at komme i gang. Borgmesteren er glad og politikerne er fulde af energi og gejst. Det er en fantastisk situation.

Og selvom der både er op og ned ture, så er Lene Dalgaard-Lassen sikker på, at hun fortsætter som borgmestersekretær mange år endnu. 

- Lige nu kunne jeg slet ikke forestille mig at lave andet. Da jeg søgte jobbet, vidste jeg, at det var mit drømmejob, og at jeg ville trives i det. Så længe jeg er glad, og har det, som jeg har det, så ønsker jeg slet ikke andet, siger Lene Dalgaard-Lassen. 

Hun lader døren til det mørke kontor stå åbent. Om den afrikanske figur og neonfiskene overlever borgmesterskiftet, ved kun den nye borgmester selv. Lene Dalgaard-Lassen kan i hvert fald godt klare et par valg mere.

Læs også: "Fredericias borgmester: Jeg er fuldstændig afhængig af dygtige HK'ere"


Lene Dalgaard-Lassen

  • Lene Dalgaard-Lassen er 44 år og har arbejdet i Fredericia Kommune i 25 år
  • Hun har taget en kommunal administrativ uddannelse, DKI og DKII og Forvaltningshøjskolens 3-årige diplomuddannelse
  • Har været ansat som borgmestersekretær i 13 år for fire forskellige borgmestre

Send besked til forfatter


Annuller

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk