Ring til fagforeningen

7011 4545

Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag 10.00-12.00 
Søndag 10.00-12.00 
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00

Ring til a-kassen

7010 6789

Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

HK.dk logo

Ny OK med Dansk Erhverv giver løft til ufaglærte HK'ere

26. februar 2014  |  HK Privat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

HK/Privat og HK HANDEL har onsdag formiddag lavet forlig om en ny overenskomst for de kontor- og lageransatte i Dansk Erhvervs virksomheder. Overenskomsten omfatter direkte godt 40.000 ansatte. Desuden er IT-overenskomsten også faldet på plads.


OK14 uddannelse ok

HK/Privat og HK HANDEL har onsdag formiddag lavet forlig om en ny overenskomst for de kontor- og lageransatte i Dansk Erhvervs virksomheder. Overenskomsten omfatter direkte godt 40.000 ansatte.  

Som noget nyt skal der i kontor- og lageroverenskomstens periode findes en model, der sikrer, at ufaglærte HK’ere får mulighed for at opnå faglært status ved at få fri med løn til at følge kurser og uddannelse.

- Dette kan blive et rigtig godt uddannelsesspring. Vi har cirka 20 procent ufaglærte i HK-området, der kan få mulighed for at blive faglærte – og det vil være en fuldt realistisk mulighed, da uddannelsen foregår i arbejdstiden og med fuld løn, siger formanden for HK/Privat, Simon Tøgern, og formanden for HK HANDEL, Per Tønnesen, i en fælles udtalelse.

Overenskomsten følger industriforliget

Den nye overenskomstaftale følger derudover i store træk industri-forliget med bedre efteruddannelse, især i forbindelse med fyring, bedre forældreorlov til begge forældre, ferietillæg af pensionen, bedre pensionsbestemmelser for kvinder på barsel samt en procent ekstra på fritvalgskontoen, der stiger til to procent.

- Styrkelsen af efteruddannelsen i forbindelse med opsigelse er et stort fremskridt. Alle, der siges op, får ret til en uges ekstra uddannelse oven i de to uger, de har i forvejen. Og HK’ere med tre års ansættelse får yderligere to ugers uddannelse, så mange vil permanent få adgang til op til fem ugers uddannelse ved fyring, siger Simon Tøgern og Per Tønnesen.

- Det betyder rigtig meget at skabe disse rammer omkring opsigelser, som jo desværre præger det moderne arbejdsmarked i meget stort omfang. I stedet for at gå i stå ved en opsigelse, kommer man videre! Det er positivt, siger formændene for HK/Privat og HK HANDEL. 

Endelig stiger elevsatserne i hvert af overenskomstens tre år. Sammen med kontor- og lageroverenskomsten er der enighed om fornyelse af IT-overenskomsten. Her er en vigtig ændring regler for indgåelse af lokalaftaler på de enkelte virksomheder, tilpasset de lokale behov.

Se flere nyheder på HK/Privats hjemmeside


her

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk