Ring til fagforeningen

7011 4545

Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket

Ring til a-kassen

7010 6789

Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

HK.dk logo

Ros til reform

26. februar 2014  |  HK Stat  | 

Også i fremtiden vil der være velkvalificerede HK’ere til de administrative job i staten. Det sikrer reformen af erhvervsuddannelserne, som er et plus for både arbejdsgivere og HK’ere, vurderer Peter Raben, næstformand i HK Stat. Han roser også reformens fri adgang til EUX, som giver den rette blanding af praktiske og teoretiske kompetencer.

Langt om længe er en tiltrængt reform af erhvervsuddannelserne kommet i hus. Den vil give erhvervsuddannelserne et godt løft, så flere unge igen vælger en erhvervsfaglig uddannelse frem for gymnasiet.  

Set med HK Stat-briller er der grund til at glæde sig. Reformen indebærer, at der på kontorområdet indføres fri adgang til EUX – en kombination af en erhvervsuddannelse og en studentereksamen. Den giver den rette blanding af praktiske og teoretiske kompetencer, som de statslige arbejdsgivere efterspørger. Og vil forhåbentlig betyde at de ikke i så høj grad som nu tager kontorelever med studentereksamen, selvom den mulighed fortsat vil være der i lidt ændret form.  

Med reformen sker der et kvalitetsløft af vores kontoruddannelse, så der også i fremtiden vil være velkvalificerede HK’ere til administrative jobs i staten, ligesom EUX giver studiekompetence og derfor adgang til videre uddannelse og flere karriereveje.   Højnelsen af erhvervsuddannelserne sker blandt andet gennem indførelse af adgangskrav – dansk og matematik skal være bestået med karakteren 2 i 9. eller 10. klasse. Det har givet debat og bekymring for, om nogle unge vil være afskåret fra en erhvervsuddannelse.  

Der bliver dog mulighed for, at de ved en prøve og en samtale alligevel kan optages, ligesom der gives forskellige uddannelses- og erhvervsforberedende tilbud til at bringe den unge videre hen imod en uddannelse.  

Adgangskravet vil med de statslige arbejdsgiveres øjne give kontoruddannelsen større vægt som en uddannelse med god kvalitet og derfor snarere fremme end hæmme muligheden for kontorelever i staten.


Elev Uddannelse

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk