Ring til fagforeningen

7011 4545

Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag Lukket
Fredag Lukket
Lørdag Lukket
Søndag Lukket

Ring til a-kassen

7010 6789

Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 10.00-17.00 
Torsdag Lukket
Fredag Lukket
Lørdag Lukket
Søndag Lukket

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

HK.dk logo

Flere udlændinge i offentlige HK-job

06. marts 2014  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

I den offentlige administration er antallet af udenlandske statsborgere i løbet af få år steget med 150 procent. HK Kommunal finder det positivt, at medarbejderne i højere grad afspejler befolkningen som helhed.

Siden 2009 har næsten 17.000 flere udlændinge fået job i Danmark. Og det er ikke mindst de offentlige arbejdspladser, der suger udlændinge til sig. Det viser en opgørelse, Ugebrevet A4 har udarbejdet på baggrund af tal fra Beskæftigelsesministeriets database jobindsats.dk.

Offentlig administration, forsvar og politi er det område, hvor antallet af udlændinge er steget næstmest i perioden – nemlig med 155 procent. I 2009 var der 1.392 udlændinge, mens tallet i 2013 var steget til 3.551.


Status og prestige

Mads Samsing

Kommunerne har bidraget positivt til integrationen, mener Mads Samsing.

I HK Kommunal fornemmer næstformand Mads Samsing klart, at der er kommet flere ansatte med anden etnisk baggrund end dansk inden for den offentlige administration i kommuner og regioner. Han vurderer, at der blandt andet er kommet flere udenlandske tandklinikassistenter i den kommunale tandpleje samt lægesekretærer. 

- For visse etniske grupper ligger der prestige og status i at være ansat inden for sundhedsvæsenet, selv om det er i den administrative del, lyder det fra Mads Samsing.

Identifikation og tillid

Han peger også på, at kommunerne har haft stigende fokus på integration, og at det kan forklare, hvorfor der også er kommet flere udenlandske ansatte i kommunernes beskæftigelses- og integrationsforvaltninger.

- Det kan være lettere for en ledig indvandrer at identificere sig med og skabe tillid til en sagsbehandler med anden etnisk baggrund end dansk. Samtidig har kommunerne villet bidrage positivt til integrationen ved at ansætte folk med anden etnisk baggrund, siger Mads Samsing, der understreger, at der ikke er tale om social dumping, fordi udlændingene er omfattet af blandt andre HK Kommunals overenskomster.

Næstformanden finder det i det hele taget positivt, at medarbejderne i den offentlige administration i højere grad afspejler befolkningssammensætningen.

- Vi er der ikke helt endnu, men vi er kommet tættere, siger han.

FOA er bekymret

I modsætning til i HK Kommunal er man i FOA ganske bekymret for udviklingen. FOA-formand Dennis Kristensen mener ifølge Ugebrevet A4, at der finder social dumpning sted på rengøringsområdet. Her presser man ifølge Dennis Kristensen priserne ved at bruge underentreprenører, der leverer billigere, østeuropæisk arbejdskraft.

Arbejdsmarked

mød kolleger i vores faglige netværk

Find dit netværk

mød kolleger i vores faglige netværk


Find dit netværk

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk