Ring til fagforeningen

7011 4545

Fredag 8.00-16.00
Lørdag 10.00-12.00 
Søndag 10.00-12.00 
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00

Ring til a-kassen

7010 6789

Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 10.00-17.00 

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

Telefonerne er åbne i weekenden

HK Fagforening er klar til at svare på spørgsmål om coronavirus i relation til dit arbejdsliv. Ring til os lørdag den 4. og søndag den 5. april mellem kl. 10.00 og 12.00.

Telefon: 7011 4545

HK.dk logo

Plads til begejstring

07. marts 2014  |  IMI Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Der blev klappet, der blev sunget, og der blev debatteret på HK it, medie og industri Hovedstadens generalforsamling den 4. marts 2014.


Generalforsamling 2014

Formand Ulla Jeppesen var ikke tilfreds med resultatet af overenskomstforhandlingerne og opfordrede til at stemme nej. - Overenskomsten gælder i tre år. Det er for lang tid at vente, inden vi kan få gjort noget ved 50 %-reglen, funktionslønnen og skifteholdsarbejdernes vilkår, sagde hun.

Af Rani Bech

“Den er fanen, der favner hele verden – i dens folder er fremtiden gemt”. De sidste strofer blev sunget stående, inden generalforsamlingen for alvor gik i gang. Og de var meget dækkende for, hvordan den forløb.

Der blev argumenteret både for et ja og et nej, når der lige om lidt skal stemmes om de snart overståede overenskomstforhandlinger. Trods uenighederne i bestyrelsen var der enighed om, at det var godt med plads til forskellige holdninger.

Til gengæld var uenigheden ikke til at få øje på, da både formand Ulla Jeppesens beretning blev godkendt og en fagpolitisk udtalelse blev vedtaget – begge dele enstemmigt.

Generalforsamling 2014

Generalforsamlingsdeltagerne fulgte levende med i både formand Ulla Jeppesens beretning, forelæggelsen af den fagpolitiske udtalelse, som opfordrede HK til at fastholde presset på politikerne for at få ændret på dagpengereglerne, og den efterfølgende debat.  Såvel beretning som udtalelsen blev vedtaget enstemmigt.

I beretningen var der både dårligt nyt og godt nyt. Det gode var, at der har været medlemsfremgang i de første to måneder af 2014.

 - Det er usædvanlig godt, fordi det faktisk plejer at være i de måneder, vi plejer at opleve den største tilbagegang i antallet af medlemmer, sagde Ulla Jeppesen fra talerstolen.

De dårlige nyheder var antallet af medlemmer, der ryger ud af dagpengesystemet. Det var også emnet i den fagpolitiske udtalelse.

- Der skal gøres op med stigmatiseringen af ledige og opfattelsen af dem som snyltere og “dovne Robert’er”. Indsatsen for at forlænge dagpengeperioden skal fastholdes, sagde Ulla Jeppesen.

Generalforsamling 2014

134 stemmeberettigede deltog på generalforsamlingen

Der var ingen indkomne forslag. Til gengæld var flere oppe på talerstolen for at give deres besyv med.

- Det er så fedt, at være med i den her afdeling. Vi er en af de bedste i HK, lød slutreplikken fra næstformand Anne Marie Kverneland.

Generalforsamling 2014

Der var også plads til et godt grin på generalforsamlingen. Her er det afdelingens næstformand Anne Marie Kverneland, som morer sig sammen med kolleger fra Novo Nordisk..

Valgene til de mange poster forløb uden dramatik.

Både formand Ulla Jeppesen og afdelingens næstformand Anne Marie Kverneland blev genvalgt, og det samme gjorde seks ud af syv bestyrelsesmedlemmer. Det hidtidige bestyrelsesmedlem Erik Lykke fra KMD gik af, og i stedet valgtes Else Bergmann, som også kommer fra KMD.

Kun 15 personer var skrevet på stemmesedlen til valget af 30 delegerede til Branchesektion Produktions delegeretmøde, men 10 ekstra meldte sig fra salen. Det vil sige, at der stadig manglede fem delegerede og 10 suppleanter. Bestyrelsen fik bemyndigelse til at finde disse.

Se oversigten over samtlige valg her.

Generalforsamling 2014

Erik Lykke udtrådte af bestyrelsen. Ulla Jeppesen takkede ham foren stor indsats i fagligt arbejde i mere end 30 år. Senest i forbindelse med massefyringerne på KMD kort før jul.

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk