Ring til fagforeningen

7011 4545

Fredag 8.00-16.00
Lørdag 10.00-12.00 
Søndag 10.00-12.00 
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00

Ring til a-kassen

7010 6789

Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 10.00-17.00 

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

Telefonerne er åbne i weekenden

HK Fagforening er klar til at svare på spørgsmål om coronavirus i relation til dit arbejdsliv. Ring til os lørdag den 4. og søndag den 5. april mellem kl. 10.00 og 12.00.

Telefon: 7011 4545

HK.dk logo

Generalforsamling i HK Service Hovedstaden

10. marts 2014  |  HK Service Hovedstaden  |  Dorte Schmidt Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Organisering virker

Efter syv år som organiserende fagforening er udviklingen nu vendt for alvor. I løbet af de sidste tre år er medlemstallet i HK Service Hovedstaden steget med over 1.000 erhvervsaktive medlemmer. Og udviklingen fortsætter.

Flere medlemmer. Flere tillidsvalgte. Flere overenskomster. Og mange flere engagerede og aktive medlemmer af HK Service Hovedstaden.
De positive meldinger står nærmest i kø for at blive fortalt i afdelingsbestyrelsens beretning til HK Service Hovedstadens generalforsamling den 6. marts. Afdelingen har arbejdet organiserede siden 2005, og nu viser alle tal, at det var den rigtige vej at gå.

Medlemsfremgang
- De sidste tre år har vi haft en medlemsfremgang på over 1.000 erhvervsaktive medlemmer. Og udviklingen fortsætter i 2014. I årets første to måneder mister vi normalt 150-200. I år har vi haft en medlemsfremgang i både januar og februar, forklarer afdelingsformand René Knudsen.

- Vores fremgang skyldes først og fremmest, at vores bestyrelse var visionær og havde mod til at omlægge afdelingen fra en primært servicerende til en primært organiserende afdeling. Samtidig har vores medarbejdere i høj grad været forandringsparate, siger han.

Mål på kulturforandringen
Afdelingsformanden glæder sig også over, at det er lykkedes at flytte hele HK i den organiserende retning. HK/Danmarks kongres sidste år blev holdt under parolen HK – Den organiserende fagforening. Han gør samtidig opmærksom på, at udviklingen til en organiserende fagforeningen ikke er et projekt, men en kulturforandringsproces.

- Derfor har vi styregruppen valgt at lave en kulturmåling hvert år, for at måle om kulturen forandrer sig i den organiserende retning og om ledelsen og politikkerne skaber plads til forandringen. Det handler nemlig ikke kun om af få flere medlemmer, understreger han.

Tilfredse medlemmer
I HK Service Hovedstaden er der fire fastansatte organisere, og at deres indsats virker, viser talene.
I løbet af 2013 har organiserne blandt andet sørget for, at afdelingen har fået 248 nye erhvervsaktive medlemmer, 20 nye tillidsrepræsentanter og otte nye arbejdsmiljørepræsentanter.

I løbet af året har afdelingen desuden indgået 44 nye overenskomster, så det samlede antal nu er oppe på 1.032 overenskomster.

At medlemmerne er tilfredse med afdelingens indsats viser tallene fra HK’s store medlemsundersøgelse med svar fra mere end 20.000 medlemmer, hvoraf 800 er fra HK Service Hovedstaden.

- Når det gælder loyalitet og tilfredshed er vi den bedste private afdeling i hele landet. Og det er flot i betragtning af, at man ellers siger, at indbyggerne i hovedstaden er fem procent mere kritiske end andre steder, siger René Knudsen.

Bliv ven med afdelingen

Afdelingen bruger i højere grad sociale medier som Facebook til at komme i dialog med medlemmerne og skabe netværk.

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk