Ring til fagforeningen

7011 4545

Onsdag 8.00-17.00
Torsdag Lukket
Fredag Lukket
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag Lukket

Ring til a-kassen

7010 6789

Onsdag 10.00-17.00 
Torsdag Lukket
Fredag Lukket
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag Lukket

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

HK.dk logo

Forslag om ny ligelønslov går kun et stykke af vejen

12. marts 2014  |  Birgitte Hougaard Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Ligelønsforskellene skal frem i lyset, og regeringens forslag til ny ligelønslov er et stort skridt i den rigtige retning. Men arbejdsgiverne får stadig for stor en kattelem, siger HK’s næstformand Mette Kindberg.

- Godt for ligestillingen i Danmark. Nu får vi endelig redskaber, så vi kan gøre noget ved uligelønnen på arbejdsmarkedet.   Sådan lyder den umiddelbare reaktion fra HK’s næstformand Mette Kindberg på det forslag til ny ligelønslov, som beskæftigelsesminister Mette Frederiksen fremlagde onsdag.  

Det er lovens afsnit om kønsopdelte lønstatistikker, som får HK til at vende tommelfingeren op. Ifølge forslaget kommer loven til at omfatte virksomheder helt ned til 10 ansatte – heraf mindst 3 mænd og 3 kvinder. Senest den 1. september - første gang i 2016 - sender Danmarks Statistik gratis en kønsopdelt lønstatistik til virksomhederne. Statistikken skal senest 2 måneder efter udleveres til lønmodtagerrepræsentanterne på virksomhederne.  

- HK har siden slutningen af 80’erne arbejdet på at få rettet ligelønsloven op, så medarbejderne får mulighed for at kontrollere, om loven bliver fulgt på deres arbejdsplads. Og desværre må jeg sige: Med begrænset succes. Hvis regeringens forslag bliver vedtaget, når vi endelig et stykke vej, siger næstformand for HK, Mette Kindberg.  

Men Mette Kindberg understreger, at der stadig er et langt stykke vej endnu, før målet er nået Regeringen har nemlig valgt ikke at lytte til HK, der har anbefalet, at der kun bruges ét kønsneutralt lønbegreb i udarbejdelsen af de kønsopdelte lønstatistikker. Dermed kan arbejdsgiverne fortsat bruge deres egne definitioner, når de udarbejder lønstatistikker.  

- Når arbejdsgiverne selv kan vælge, hvilket lønbegreb, de lægger til grund for statistikkerne og i øvrigt selv udarbejde dem, frygter jeg, at statistikkerne ikke bliver retvisende, og der får arbejdsgiverne får en kattelem til fortsat at holde lønforskellene skjult, siger Mette Kindberg 


Pressemeddelelse Løn Ligestilling

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk