Ring til fagforeningen

7011 4545

Lørdag 10.00-12.00 
Søndag 10.00-12.00 
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag lukket Lukket

Ring til a-kassen

7010 6789

Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 10.00-17.00 
Torsdag lukket Lukket

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

Telefonerne er åbne i weekenden

HK Fagforening er klar til at svare på spørgsmål om coronavirus i relation til dit arbejdsliv. Ring til os lørdag den 4. og søndag den 5. april mellem kl. 10.00 og 12.00.

Telefon: 7011 4545

HK.dk logo

HK Stat: Drop snakken om at lukke vaccinefabrik

13. marts 2014  |  HK Stat  |  DL-F  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

HK Stat vil holde sundhedsminister fast på løfter om at gå langt for at sikre de mange medarbejdere, hvis job nu er truet af planer om at sælge eller lukke produktionen af børnevacciner på Statens Serum Institut.

Sundhedsminister Nick Hækkerup (S) skal forklare, hvad han i praksis vil gøre for de omkring 400 medarbejdere på Statens Serum Institut, hvis job er i fare efter torsdagens nyhed om, at ministeren vil sælge eller lukke produktionen af børnevacciner på den statslige virksomhed. Det kræver HK Stat, som nu beder sundhedsministeren om et hastemøde.  

Af de 400 beskæftigede i vaccineproduktionen er omkring 180 HK'ere ansat på Statens Serum Institut i København og 40 i afdelingen i Hillerød. Langt de fleste af HK'erne er laboranter. De øvrige varetager specialiserede opgaver i forbindelse med salg, fondsmidler og registrering af lægemidler. Formanden for HK Stat, Rita Bundgaard, opfordrer sundhedsministeren til klart at sigte efter et salg af vaccineproduktionen:  

- Når det tilsyneladende allerede er besluttet, at Statens Serum Institut ikke selv skal producere vaccinerne længere, er det bedste, ministeren kan gøre for at sikre de højt specialiserede medarbejdere mulighed for et job fremover, at satse på at sælge vaccineproduktionen. Derimod må snakken om at lukke produktionen forstumme.


Læste om lukningen i medierne

Torsdag morgen kunne medarbejdere fra Statens Serum Institut på vej på arbejde tværs over Rådhuspladsen i København se nyheden om salg eller lukning af produktionen af børnevacciner på Politikens lysavis.

- Det er dårlig stil og meget uheldigt, at medarbejdere fra en stor statslig virksomhed skal læse om muligt salg eller lukning af deres arbejdsplads i medierne, før de er blevet informeret af ledelsen, siger HK-tillidsrepræsentant på Statens Serum Institut Joan Hindsgaul-Nissen.

Medarbejderne på instituttet har i over to år været bekendt med, at der var forandringer på vej. Konsulentfirmaet PwC, Price Waterhouse Coopers, har analyseret virksomheden, men hverken ledelse eller medarbejderrepræsentanter har ifølge HK'ernes tillidsrepræsentant set noget til rapporten fra konsulentfirmaet.

Direktør beklager

Administrerende direktør Nils Strandberg Pedersen er ked af, at de fleste af hans omkring 1500 medarbejdere måtte stå op til nyheden i flere medier om, at flere hundrede job på deres arbejdsplads er i farezonen.

- Vi har et godt og tillidsfuldt samarbejde med tillidsfolk og medarbejdere på Statens Serum Institut, og vi lægger meget vægt på at informere vores medarbejdere rettidigt og ordentligt. Det kunne vi desværre ikke nå i denne situation, hvor det kom bag på os at læse nyheden om planerne for vaccineproduktionen i medierne sent onsdag aften, siger den administrerende direktør til HK Statbladet.

Også Rita Bundgaard er optaget af det tillidsfulde samarbejde:

- For tiden er vi stærkt optaget af at føre aftalen om en tillidsreform i det offentlige ud i livet sammen med regeringen og de offentlige arbejdsgivere. Set i det lys er sundhedsministerens udmeldinger i medierne om en masse menneskers arbejdspladser noget af en svipser, siger hun.   

Ansættelse Arbejdsmarked

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk