Ring til fagforeningen

7011 4545

Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket

Ring til a-kassen

7010 6789

Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

HK.dk logo

Ankestyrelsen rammer plet med kritik af tilskudsjob

18. marts 2014  |  HK Handel  | 

Ankestyrelsens undersøgelse af virksomhedspraktik og løntilskud åbner op for en meget tiltrængt gennemgang af det tilskudscirkus, der lige nu foregår i jobcentrene. Det mener HK HANDEL, der bakker op om beskæftigelsesministerens ønske om en kritisk gennemgang af ordningerne.

- Vi hører i stigende grad fra vores tillidsrepræsentanter, at de her ordninger har taget overhånd. Når jobcentre tager rundt på virksomheder og ”sælger” arbejdsløse med tilskud, så bliver det en nem måde at pynte på statistikken i stedet for en reel vej til et job. Det har efterhånden mere karakter af statsstøtte til virksomhederne end en hjælp til den enkelte ledige, siger formand for HK HANDEL, Per Tønnesen.    

Ifølge HK HANDEL er det i høj grad detailhandlen, der udnytter muligheden for at få medarbejdere betalt af det offentlige og melder om hyppige henvendelser fra tillidsrepræsentanter, der kritiserer de mange tilskudsansættelser.    

- Jeg tror nærmest ikke, at det er muligt at finde eksempelvis et supermarked uden medarbejdere i støttet beskæftigelse. Samtidig er vi ikke i tvivl om, at de her ordninger fortrænger medarbejdere i ordinær ansættelse, så der er i den grad behov for at gennemgå udnyttelsen af de her ordninger, siger Per Tønnesen.   

- Samtidig er det en stor udfordring, at det ikke er muligt at få et overblik over omfanget. Derfor er det meget positivt, at ministeren nu vil gennemgå brugen af støttet beskæftigelse. Vi snakker trods alt om en udgift på mange hundrede millioner årligt, som der ikke er overblik over eller kontrol med, siger Per Tønnesen.    

- Derfor har vi henvendt os til Mette Frederiksen og tilbudt, at vi meget gerne deltager i kortlægningen med vores erfaringer og kontakt til tillidsrepræsentanter og medlemmer i detailhandlen, siger Per Tønnesen. 


Arbejdsmarked Politik

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk