Ring til fagforeningen

7011 4545

Søndag 10.00-12.00 
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag lukket Lukket
Fredag 8.00-16.00

Ring til a-kassen

7010 6789

Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 10.00-17.00 
Torsdag lukket Lukket
Fredag 8.00-16.00

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

Telefonerne er åbne i weekenden

HK Fagforening er klar til at svare på spørgsmål om coronavirus i relation til dit arbejdsliv. Ring til os lørdag den 4. og søndag den 5. april mellem kl. 10.00 og 12.00.

Telefon: 7011 4545

HK.dk logo

Borgmestre i oprør mod Udbetaling Danmark

20. marts 2014  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Udbetaling Danmark har ikke leveret varen, mener flere borgmestre i blandt andet hovedstadsområdet og Nordjylland. De folkevalgte advarer Finansministeriet mod at flytte flere opgaver fra kommunerne til den private, centrale myndighed.

Den centrale myndighed, Udbetaling Danmark, fungerer ikke efter hensigten, og derfor er det alt for tidligt overhovedet at overveje at flytte flere opgaver fra kommunerne. Sådan lyder detfra en lang række af borgmestre, der opfordrer Finansministeriet til at stoppe op, skriver Ugebrevet A4.

Borgmestrenes kritik følger efter Ugebrevet A4’s omtale af, at blandt andre HK Kommunal er stærkt kritiske over for ideen om at flytte en ny række af opgaver – blandt andet udbetalingen af sygedagpenge – fra kommunerne til Udbetaling Danmark.

En af borgmestrene er Herlevs Thomas Gyldal Petersen (S), der udtrykker stor bekymring for ideen om at udvide opgaveporteføljen for Udbetaling Danmark. 

- Vi har endnu til gode at se, at de løser opgaverne tilfredsstillende. Derfor bør man stoppe alle overvejelser i den retning indtil videre, siger Herlev-borgmesteren til Ugebrevet A4.

Også Brøndby-borgmester Ib Terp (S) råber vagt i gevær:

- Det er helt forkert at flytte flere opgaver. Jeg er meget betænkelig ved at fjerne den offentlige administration fra borgerne, siger han.


Borgerne søger kommunen

Thomas Gyldal Petersen, borgmester i Herlev Kommune, er en af de kritiske røster, der vil have sat en stopper for flytningen af flere opgaver til Udbetaling Danmark.

De to hovedstads-borgmestre, der i det nyeste nummer af HK Kommunal Hovedstadens medlemsblad får følgeskab af blandt andre Helsingørs konservative borgmester, Benedikte Kiær, bliver bakket op af en lang række nordjyske borgmestre.

For eksempel har borgmester Mogens Gade (V) i Jammerbugt Kommune i Nordjylland svært ved at forstå, hvorfor Udbetaling Danmark skulle overtage flere af kommunens opgaver.

- Man har taget vores personale. Men borgerne kommer stadig til os, når de har problemer med de opgaver, som Udbetaling Danmark egentlig skal løse. Lige nu sidder der en masse af dem lige uden for mit kontor, siger Mogens Gade til Ugebrevet A4.

Jammerbugt-borgmesteren, der også er formand for netværket af nordjyske kommuner, KKR Nordjylland, tilføjer, at hvis man er ved at træde ud af den gale vej, skal man ikke fortsætte ud af den.

Digitaliseringsstyrelsen afviser

I Digitaliseringsstyrelsen afviser kontorchef Ronnie Eriksson kritikken. Han er ifølge Ugebrevet A4 ikke enig i opfattelsen af, at Udbetaling Danmark ikke har leveret varen. Ifølge Ronnie Eriksson er Udbetaling Danmark godt i gang med at høste de gevinster, der har været enighed om siden 2010.

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk