Ring til fagforeningen

7011 4545

Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket

Ring til a-kassen

7010 6789

Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

HK.dk logo

Stem, for pokker!

22. marts 2014  |  Sydjylland

Henny Fiskbæk genvalgt som formand på HK Privat Sydjyllands generalforsamling, hvor hun kraftigt opfordrede til at stemme ved urafstemningen om OK14.

Henny Fiskbæk

generalforsamling HK Privat Sydjylland

Der var 61 stemmeberettigede - plus gæster - til generalforsamlingen i HK Privat Sydjylland.

Husk nu at deltage i urafstemningen om de nye overenskomster.

Sådan lød opfordringen fra formand Henny Fiskbæk i hendes beretning ved HK Privat Sydjyllands generalforsamling lørdag i Kolding.

Et af hendes argumenter handlede om 50 procents-reglen, på trods af at der ikke er blevet rørt ved den forkætrede regel i det mæglingsforslag om fornyelse af overenskomsterne i den private sektor, som forligsmanden netop har forelagt for LO og DA.
50 procents-reglen betyder, at over halvdelen af de ansatte i en privat virksomhed på HK-området skal være medlemmer af forbundet, for at overenskomsten træder i kraft.

Social dumping i egen baghave

HK Privat Sydjyllands to organisere, Dorte Torpegård Feldstedt og Brian Kronborg (billedet), fortalte om deres arbejde med at lave kurser for tillidsvalgte og klubbestyrelser.

"Igen måtte vi konstatere, at 50 procents-reglen ikke er et problem, der har den store forståelse blandt de andre LO-forbund. Her var det helt klart social dumping og vikar-problematikken, der fyldte mest. Uden at de tilsyneladende skænker det en tanke, at 50 procents-reglen reelt er social dumping i egen baghave", sagde Henny Fiskbæk og uddybede:

"I samme virksomhed kan HK'erne stå uden ret til pension, feriefridage, løn under barsel, fritvalgskonto og de andre overenskomstbestemte rettigheder.
Rettigheder, som elektrikeren, smeden, 3F'eren og teknikeren automatisk har, fordi virksomheden er medlem af en arbejdsgiverorganisation. Er det ikke social dumping? Hvis vi skal ændre dette, er der kun én vej frem: En høj stemmeprocent til urafstemningen, for det er lig med magt. Magt til at forkaste eller tiltræde et forlig. Og den magt har forhandlerne respekt for. Derfor er det vigtigt, at uanset om I mener ja eller nej, så stem!
Hvis vi skal af med denne forhadte regel, så stem og få også din kollega til at stemme," sagde Henny Fiskbæk.

Afstemning fra tirsdag

HK Sydjyllands formand Ole Kjær og sektorformand for HK Privat Simon Tøger

Formandssnak under generalforsamlingen: HK Sydjyllands formand Ole Kjær (th) og sektorformand for HK Privat, Simon Tøgern, som under "Eventuelt" fortalte om overenskomstforhandlingerne.

HK/Privats urafstemning om de nye overenskomster starter tirsdag 25. marts og slutter torsdag 10. april 2014 klokken 8.

Alle HK Privats medlemmer, som skal stemme, vil onsdag 26. marts 2014 med posten modtage afstemningsmaterialet, hvor der er vejledning om de forskellige måder, der kan stemmes på. Samt en OK-avis med gennemgang af overenskomsten.

Tre nye bestyrelsesmedlemmer

 Tina Thygesen  Dorthe Pagh  Ole Skovbo Sørensen

Mens Henny Fiskbæk selv blev genvalgt som formand uden modkandidat, var der kampvalg om de syv pladser i bestyrelsen i HK Privat Sydjylland.

Der var ni kandidater, og afstemningen blandt de 61 stemmeberettigede på generalforsamlingen resulterede i, at tre nye kom ind i bestyrelsen:

Tina Thygesen (billedet til venstre herover, tillidsrepræsentant hos FOA i Kolding), Dorthe Pagh (ledig med bopæl i Esbjerg) og Ole Skovbo Sørensen, (ansat hos Pejsegården i Brædstrup og formand for Branchesektion Transport & Turisme).

De udgør fremover bestyrelsen sammen med Hans Jørgen Rømer Andersen, Jeannette Reimer, Lena Ladefoged og Michael Rosenberg, der alle blev genvalgt - samt Hans Peder Kromann Larsen, Hanne Andersen, Per R. Nedergaard Nielsen, Jens Søndergaard og Dorthe Hansen, der ikke var på valg. 

Ud af bestyrelsen går Lene Knudsen samt Klaus Broberg-Jepsen og Maria Winther Steffensen, der ikke modtog genvalg.

Lene Knudsen og Klaus Broberg-Jepsen fortsætter dog som henholdsvis 1. suppleant og 3. suppleant. Kim Løschke er 2. suppleant.

 

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk