Ring til fagforeningen

7011 4545

Fredag 8.00-16.00
Lørdag 10.00-12.00 
Søndag 10.00-12.00 
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00

Ring til a-kassen

7010 6789

Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 10.00-17.00 

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

Telefonerne er åbne i weekenden

HK Fagforening er klar til at svare på spørgsmål om coronavirus i relation til dit arbejdsliv. Ring til os lørdag den 4. og søndag den 5. april mellem kl. 10.00 og 12.00.

Telefon: 7011 4545

HK.dk logo

Fedtede kommuner koster arbejdspladser

26. marts 2014  |  HK Kommunal  |  DL  |  Jens Laursen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Kommuner, regioner og stat bruger ikke de penge, de har budgetteret med. Det koster 14.000 job og truer opsvinget, vurderer erhvervsråd.

Det er ødelæggende for det forsigtige opsving i dansk økonomi, og det koster arbejdspladser, når landets kommuner og andre offentlige myndigheder undlader at bruge de penge, der er sat af i deres budgetter. 

Sådan lyder meldingen fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, der nu opfordrer regeringen til at aktivere de mange ubrugte milliarder i de offentlige budgetter, så den kommunale tilbageholdenhed ikke trækker vækst og beskæftigelse ud af dansk økonomi. Det skriver Politiken.


Seks milliarder kroner

To kvinder ved computer

Spareiveren i kommuner, regioner og stat betyder, at der er penge tilovers til op mod 14.000 jobs.

Appellen kommer som en reaktion på nye og foreløbige tal for 2013, der viser, at det offentlige har haft et underforbrug på ikke mindre end seks milliarder kroner svarende til 14.500 arbejdspladser eller en nedgang i den økonomiske vækst på 0,35 procent.

Op gennem nullerne var problemet ifølge chefanalytiker i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, Frederik I. Pedersen, det modsatte, nemlig at der blev brugt alt for mange penge i det offentlige. 

- Derfor blev der indført et økonomisk sanktionssystem, der blandt andet straffer kommunerne hårdt økonomisk, hvis de overskrider budgettet, forklarer chefanalytikeren til Politiken og fortsætter:

- Nu er vi landet i den anden grøft, hvor kommunerne har indrettet sig med reserver og buffere, så de for alt i verden ikke risikerer at sprænge budgettet og dermed skulle betale en bøde til staten. Vi har brug for, at kommunerne bruger de penge, der er sat af i budgettet.

Ubrugte penge skal omsættes til vækst

Frederik I. Pedersen mener ifølge Politiken, det er helt afgørende i en krisetid, at budgetterne bliver omsat i aktivitet. Regeringen må derfor ændre sanktionssystemet eller selv sørge for at inddrage de ubrugte budgetmidler og få dem omsat i andre vækstskabende initiativer, lyder appellen.

I KL medgiver kontorchef Morten Mandøe, at der i kommunerne er et underforbrug i forhold til de samlede budgetter. Han henviser imidlertid til, at nogle af pengene er brugt på anlægsinvesteringer, mens andre penge er sparet på løn til lærerne i forbindelse med lærerkonflikten.

Politik HK-medlemmer Arbejdsmarked
Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk