Ring til fagforeningen

7011 4545

Onsdag 8.00-17.00
Torsdag Lukket
Fredag Lukket
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag Lukket

Ring til a-kassen

7010 6789

Onsdag 10.00-17.00 
Torsdag Lukket
Fredag Lukket
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag Lukket

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

HK.dk logo

Ny overenskomst på Vága Floghavn, Færøerne – fordi medlemmerne ville det

26. marts 2014  |   |  Bettina Tingstrup Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

30. december 2013 meddelte ledelsen fra Vága Floghavn, at man opsagde aftalen om at følge ”CFU – forliget”, de lokale turnusaftaler, arbejdstidsaftale og alle øvrige aftaler, til 1. april 2014! Man havde meldt sig ind i Færøernes Arbejdsgiverforening og denne havde indledt forhandling om en lufthavnsoverenskomst, med en anden fagforening!

Det var stik imod de forventninger, vi havde, idet tidligere drøftelser havde peget på en fremtidig ”lufthavnsoverenskomst”, som vi naturligt i henhold til vores dækningsområde ville være part i.

Lufthavnen meddelte nu vores medlemmer, at man ville indgå overenskomst med en anden fagforening på Færøerne, og at medlemmernes fremtidige arbejdsvilkår ville være i henhold til en sådan aftale. Omhandlede fagforening kontaktede alle vore medlemmer personligt og indkaldte dem til møde på Lufthavnen. På mødet ville man angiveligt orientere om den overenskomst man havde tænkt sig at indgå med arbejdsgiverforeningen!

Samtlige medlemmer (samtlige medarbejdere på dækningsområdet) og vores tillidsrepræsentant Tórstein a Steig, der meddelte lufthavnens ledelse, at de ikke ønskede at deltage i omhandlede møde, at HK Trafik & Jernbane var deres faglige organisation og man opfordrede ledelsen til straks at optage forhandlinger om fornyelse af deres aftaleforhold med HK Trafik & Jernbane

Det stod nu klart for Ledelsen af lufthavnen hvem medarbejderne opfattede som deres forhandlingsberettigede organisation og der kunne holdes medlemsmøde og forhandling på Vága Floghavn, den 4. februar 2014.

Efter en god dag med vore medlemmer og et klart mandat fra dem kunne dagen afsluttes med en konstruktiv forhandling hvor der kunne underskrives en forlængelse af vores aftale om medlemmernes løn- og ansættelsesvilkår fra den 4. februar 2014 til opsigelse, en 31. marts, dog tidligst 31. marts 2016, med enighed om at se på en tilpasning i aftale perioden til den ”nye” Vága Floghavn.


Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk