Ring til fagforeningen

7011 4545

Torsdag Lukket
Fredag Lukket
Lørdag 10.00-12.00 
Søndag Lukket
Mandag Lukket
Tirsdag 8.00-17.00

Ring til a-kassen

7010 6789

Torsdag Lukket
Fredag Lukket
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag Lukket
Tirsdag 8.00-17.00

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

Ring til HK Privat lørdag den 11. april

Vi er klar til at svare på spørgsmål om overenskomstforhandlingerne 2020 og coronavirus i relation til dit arbejdsliv. Ring til os lørdag den 11. april mellem kl. 10.00 og 12.00.

Telefon: 7011 4545

HK.dk logo

HK’er i leder-traineeforløb

27. marts 2014  |  HK Kommunal Hovedstaden  |  Berit Andersen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Med et nyt fokus på talentudvikling har Helle Thorsson fra Jobcentret i Gribskov fået chancen for at prøve sig selv af som leder i et to-årigt traineeforløb.

Helle Thorsson på 43 år har aldrig været bange for at stikke hovedet frem – eller for at tage en konflikt. Og hun har også altid været hurtig til at byde ind på opgaver i dagligdagen. Så efter at have tænkt længe og grundigt over de mange opfordringer hun hen af vejen har fået til at forsøge sig som leder, sagde hun i december endeligt ja til et traineeforløb i rollen som leder.

Fra 1. januar og indtil udgangen af 2015 er hun derfor en del af ledergruppen i jobcentret, hvor hun får personaleansvar for tre nye fleksjob-medarbejdere. Sammen skal de sætte mere gang i de lokale virksomheders brug af jobrotationsordningen.

- Jeg har tidligere været leder af enkelte projekter og haft fagligt ansvar. Men i forhold til at have personaleansvar befinder jeg mig i en kravlegård. Jeg glæder mig dog til at blive klogere og lære en masse om ledelse undervejs, siger Helle, der i forløbet har fået en mentor i form af en anden teamleder i jobcentret samt en HR partner fra personaleafdelingen i kommunen.

 

To evalueringer

Helle Thorsson er uddannet kontorassistent og har siden 1. januar 2007 været ansat i Gribskov Kommunes Jobcenter. Inden hun i forbindelse med kommunalreformen blev ansat i Gribskov kommune, var hun ansat i Arbejdsformidlingen, hvor hun i mange år arbejdede som chefsekretær og derefter fik en sagsbehandlerstilling. Den fortsatte hun i indtil for to år siden,

hvor hun blev projektleder på området for jobrotation og hurtigt fik succes med indsatsen. I takt med successen ulmede tanken om at prøve sig selv af som leder stadig kraftigere i hendes baghoved. Og da kommunen i mellemtiden havde sat fokus på talentudvikling, og hun blev opfordret til at tænke i lederbaner, faldt det hele i hak, da hun fik tilbudt et traineeforløb. Så tænkte hun: Ok, jeg prøver.

- Vi har aftalt to evalueringer her i løbet af det første år. Og det er jeg glad for. For det kan jo godt være, at jeg når dertil, hvor jeg tænker nej, det her har jeg ikke lyst til, eller at jeg finder prisen for høj eller må erkende, at jeg simpelthen ikke har det, der skal til for at blive en god leder. Og så stopper vi forløbet, påpeger Helle.

 

Et privilegium

Uanset hvordan det hele ender, er solstrålehistorien dog i hus, mener hun.

- Det er jo et kæmpe privilegium bare at få muligheden. Og jeg er rigtig glad for, at HK-klubbens nye organisationsaftale med kommunen lægger op til langt mere talentudvikling og flere traineeforløb. Hvis vi forstår at udnytte det, at tage mere ansvar for vores egen udvikling og ellers kommer ud af buskene, er det en kæmpe chance for os, siger hun.

Hvordan vil du få det til at lykkes – at være leder?

- Jeg lægger stor vægt på at være fagligt klædt på, have indsigt i de fælles mål og ikke mindst at være tydelig og konsekvent, samtidig med at jeg forsøget at være rummelig og vise medarbejderne respekt. Derudover er dialogen om både de nemme og de svære ting super vigtig. For det er dér, man gør den store forskel som leder, tror jeg. Desuden er det vigtigt at sætte en retning, som er tydelig for alle – og så ved fælles hjælp fjerne de sten undervejs, der ligger i vejen. Kan vi ikke det, bliver det svært at lykkes, siger Helle, der også tror, at man kan løse mange udfordringer ved faktisk at handle på dem.

Endnu et fokusområde for hende som leder er hele vejen igennem at afstemme forventningerne, så balancen opretholdes.

Har du nogle gode råd til kolleger, der også går med tanker om måske at blive leder?

- Kom på banen. Sig, hvad du har af planer for dig selv og dit job – og vent ikke for længe med det. Vær også klar til at famle rundt i kravlegården, mens du forsøger at finde dine ben. Der er ingen, der forventer, at du kan det hele fra dag eet. Det er jo derfor, man har et traineeforløb. Undervejs i dette skal du suge til dig fra de andre ledere, uden dog at blive en klon af dem. Brug det, der giver mening for dig. Og husk, at det værste, der kan ske, er, at du får et nej.


Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk