Ring til fagforeningen

7011 4545

Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag 10.00-12.00 
Søndag 10.00-12.00 
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00

Ring til a-kassen

7010 6789

Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

HK.dk logo

Du har ret til tre ugers sammenhængende ferie

24. april 2014  |  HK Privat  |  Dorthe Nerving Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Forældre med børn i skolealderen har ret til at få ferie i skoleferien. Det kan give problemer, fordi alle samtidig har ret til tre ugers ferie i sammenhæng.

Under overenskomstforhandlingerne i 2014 lykkedes det at forhandle en forbedring af dine muligheder for selvvalgt uddannelse i hus. Det betyder, at du nu kun skal have været ansat i seks måneder i stedet for ni måneder, før du får lov til at efteruddanne dig.

De nye regler træder i kraft den 1. maj 2014 og er en klar fremgang for medlemmerne, mener næstformand i HK/Privat, Marianne Vind.

- Videreuddannelse er en bonus for den ansatte, den nuværende arbejdsplads og den næste arbejdsplads. Medarbejderen bliver bedre til sit arbejde og højner værdien af sit cv, hvis man en dag skal finde et nyt job, konstaterer Marianne Vind.

Plads til forbedringer
På trods af at det lykkedes at forhandle arbejdsgiverne ned til seks måneder, så håber Marianne Vind, at anciennitetskravet til selvvalgt uddannelse bliver sat yderligere ned ved næste overenskomstforhandling.

- Det er et skridt i den rigtige retning, og det vidner om, at vores indsats om at få efteruddannelse på dagsordenen har virket. Men det er ikke slut. Vi skal have kravet længere ned end seks måneder, og ideelt set helt afskaffet, siger Marianne Vind.

- Kravene til medlemmernes kompetencer bliver ved med at stige. Derfor skal de selvfølgelig have ret til at uddanne sig fra dag et, så de har mulighed for at følge med efterspørgslen på jobmarkedet.

Kursus

Flere typer uddannelse i din overenskomst

Hovedparten af HK/Privats landsdækkende overenskomster indeholder bestemmelser om to typer af uddannelse: Almindelig efteruddannelse, der skal relatere til dit job, og selvvalgt uddannelse, hvor du i et vist omfang selv kan bestemme, hvad du vil læse. Her får du således mulighed for at uddanne dig i en anden retning eller på et højere niveau.

Reglerne for din selvvalgte uddannelse afhænger af, hvilken overenskomst du hører under. Klik ind på www.selvvalgtuddannelse.dk, find din overenskomst i oversigten til højre og læs om de gældende regler på dit område.

Hvis du ikke ved, hvilken overenskomst du hører under, eller om du overhovedet har en overenskomst, kan du tjekke det på hk.dk. Klik på MIT HK i øverste højre hjørne og log på. Når du er kommet ind, finder du ”Min overenskomst” i den blå venstremenu.

Efteruddannelse Uddannelse Kurser Kompetencer

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk