Ring til fagforeningen

7011 4545

Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag lukket Lukket
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket

Ring til a-kassen

7010 6789

Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 10.00-17.00 
Torsdag lukket Lukket
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

HK.dk logo

Spot på arbejdsmiljørepræsentanterne

24. april 2014  |  HK Kommunal Hovedstaden  |  Berit Andersen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Med en storstilet indsats over for arbejdsmiljørepræsentanterne vil HK Hovedstaden synliggøre dem mere over for medarbejderne ude på arbejdspladserne.

Nu skal medlemmerne have arbejdsmiljø for alle pengene - næsten. Derfor iværksætter HK Hovedstaden en række konferencer for de ca. 1000 arbejdsmiljørepræsentanter (AMR), så der kan komme endnu mere gang i indsatsen ude på arbejdspladserne.
- Den seneste undersøgelse af medlemmernes tilfredshed med deres fagforening viste, at de gerne ville have øget fokus på arbejdsmiljøet. Og det imødekommer vi nu ved at invitere arbejdsmiljørepræsentanterne til nogle spændende konferencer, hvor de vil få en masse ny inspiration, fortæller Peter Michelsen, der er faglig konsulent i HK Kommunal Hovedstaden.

Den første konference løber af stabelen i slutningen af april. Og den femte og sidste kommer til at foregå i starten af næste år. Emnerne er socialt kapitel, støj, psykisk arbejdsmiljø samt trivsel og den gode arbejdsplads. På den sidste konference bliver der sat fokus på, hvordan arbejdsmiljø bør tænkes ind fra starten, når organisationer indfører LEAN. Og for at få så meget ud af konferencerne som muligt, har HK Hovedstaden til både den første og den sidste konference også inviteret arbejdsgiverne. 


Peter Michelsen

- Vi håber at få det ud af indsatsen, at vores arbejdsmiljørepræsentanter får nogle værktøjer, som de kan bruge til at synliggøre deres arbejde over for kollegerne. For det gennemgående tema i konferencerne er involvering og indflydelse. Vi skal have involveret AMR'erne mere i arbejdet med at få organiseret alle. Og det gør vi ved at synliggøre dem, og ved på den måde også at få medarbejderne til at gå til dem med deres arbejdsmiljøproblemer i stedet for til tillidsrepræsentanterne. Det vil alt i alt give os mere indflydelse på udviklingen af det gode arbejdsmiljø, siger Peter Michelsen.

Han nævner især det psykiske arbejdsmiljø som det helt store problem, der skal gøres noget ved.
- Vi ved, at der er rigtig mange, som føler, at de ikke har tid til at lave de arbejdsopgaver, som de pålægges. Derfor går de ned med stress eller får andre problemer. Og også derfor er det vigtigt, at AMR'erne bliver til at få øje på derude, så vi kan få sat fut i forebyggelsen af skaderne, siger han.

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk