Ring til fagforeningen

7011 4545

Søndag 10.00-12.00 
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag lukket Lukket
Fredag 8.00-16.00

Ring til a-kassen

7010 6789

Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 10.00-17.00 
Torsdag lukket Lukket
Fredag 8.00-16.00

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

Telefonerne er åbne i weekenden

HK Fagforening er klar til at svare på spørgsmål om coronavirus i relation til dit arbejdsliv. Ring til os lørdag den 4. og søndag den 5. april mellem kl. 10.00 og 12.00.

Telefon: 7011 4545

HK.dk logo

Mere faglighed og mindre proces i jobindsatsen

30. april 2014  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Afbureaukratisering, mere virksomhedskontakt og en styrkelse af a-kassernes rolle er omdrejningspunkter i regeringens nye udspil til en beskæftigelsesreform. HK Kommunal betegner udspillet som afbalanceret og velgennemtænkt.

Regeringens udspil til en reform af beskæftigelsespolitikken matcher mange af de tiltag, medarbejderne på jobcentrene har efterspurgt, samtidig med, at det vil give de ledige en markant bedre og mere målrettet service. Sådan lyder det fra HK Kommunals næstformand, Mads Samsing, efter at fremtrædende ministre netop har lanceret regeringens forslag til morgendagens jobindsats.


Mindre proces og kontrol

Mads Samsing

Næstformanden henviser blandt andet til, at beskæftigelsesminister Mette Frederiksens (S) i sit udspil opererer med et markant skifte fra den nuværende kontrol- og processtyring til en målstyring og afbureaukratisering, hvor jobcentermedarbejdernes faglighed ifølge Mads Samsing kommer bedre til sin ret. 

I regeringens udspil bortfalder en lang række proceskrav, ligesom lovgivning og regler revideres, sammenskrives og forenkles, så der frigives tid for beskæftigelsesmedarbejderne til de ledige. De ledige får samtidig krav på flere og tidligere samtaler. Derudover vil jobcentermedarbejderen få mere beslutningskompetence til at udarbejde individuelle forløb i samarbejde med den ledige.

Fokus på virksomheder

At jobcentrene skal have langt mere kontakt med såvel offentlige som private virksomheder, udgør også en del af regeringens udspil. Det skal blandt andet ske gennem egentlig jobformidling, løntilskud, praktik og bedre match på tværs af kommunegrænser. Også på det felt ser Mads Samsing gode aspekter. 

- Jeg er helt overbevist om, at alle de dygtige medarbejdere på jobcentrerene er mere end klar til at give virksomhederne en mere håndholdt og målrettet indsats, siger Mads Samsing.

A-kassens rolle

Endelig ser Mads Samsing fornuftige perspektiver i regeringens forslag om, at de forsikrede ledige, der ikke har andre udfordringer end ledighed, får råd og vejledning hos a-kasserne i de første seks måneder af deres ledighedsperiode. 

- Modellen kan gavne de såkaldt stærke ledige, fordi den faglige a-kasse i mange tilfælde vil være nærmest på de lediges fag. Omvendt tror jeg, det er rigtigt set, at ledige med udfordringer, bliver henvist til Jobcentret, hvor den enkelte kommune har mulighed for at tilbyde en mere helhedsorienteret indsats. Alt i alt ser jeg gode muligheder for et samarbejde mellem a-kasse og jobcenter, hvis regeringens forslag får ben at gå på, siger Mads Samsing. 

Uddannelse frem for kurser

I regeringens udspil fremgår det også, at der skal ske en opkvalificering af især de ufaglærte, men også af ledige med forældede uddannelser. Det kan ifølge udspillet enten ske gennem seks ugers uddannelse, der nu målrettes og indsnævres til en positivliste, eller ved egentlig uddannelsesorlov i ledighedsperioden. 

Afslutningsvist foreslår regeringen, at kommunernes refusion omlægges, så den standardiseres på tværs af ydelser, og at den bliver aftrappet i takt med ledighedsperioden for at skabe incitament til at få folk i egentlig beskæftigelse hurtigt. Omlæggelsen sker for at undgå, at kommunerne spekulerer i sætte ledige på meningsløse kurser for at score en refusionsgevinst.

Arbejdsmarked Ledig Politik

mød kolleger i vores faglige netværk

Find dit netværk

mød kolleger i vores faglige netværk


Find dit netværk

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk