Ring til fagforeningen

7011 4545

Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag 10.00-12.00 
Søndag 10.00-12.00 
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00

Ring til a-kassen

7010 6789

Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

HK.dk logo

EU-valget 25. maj: Skal vi have et rødt eller et blåt Europa?

05. maj 2014  |  Midt Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Af: Christel Schaldemose, medlem af Europa-Parlamentet (S)

 Christel Schaldemose (S)
Christel Schaldemose (S) 
Fredag den 2. maj havde jeg et utroligt spændende møde med 80 HKere. De var på rundvisning i Folketinget sammen med Jan Johansen, og derefter skulle de tale med mig om EU. Vi kom omkring mange ting. Blandt andet fik vi drøftet det tåbelige rejsecirkus, og vi talte om kriminelle, der misbruger vores gæstfrihed, og derfor bør sendes hjem til afsoning. 

Vi talte også om fattigdommen i Rumænien. Pia Tørving (Sektorformand i HK Kommunal Midt, red) og en gruppe fra HK i Odense har nemlig besøgt landet og nogle fagforeningskolleger dernede. Fattigdommen er næsten umulig at begribe for os danskere. Men EU kan hjælpe med for eksempel strukturfondsmidler. Alene medlemskabet af EU giver også landet og dets borgere flere muligheder. Det virkede som om, at deltagerne var enig med mig i forhold til, at det bestemt ikke er den enkelte rumæner med arbejde i Danmark, der giver problemer i sig selv. Men problemet opstår, hvis arbejdsgiverne kun vil byde ham 30 kroner i timen. Social dumping er et problem, som vi skal løse både i EU og herhjemme. 

Vi fik også snakket om, at EU er med os, fra vi står op om morgenen, til vi går i seng om aftenen i form af regler og beskyttelse. Det gælder lige fra mobiltelefonen, til maden, til computeren, bilen, el-sparepæren og kondomet. Hvis man vil være med til at beslutte hvem, der bestemmer i EU, så skal man huske at stemme den 25. maj. Valget handler ikke om, hvorvidt man er for eller imod EU. Det drejer sig i stedet om, hvorvidt man ønsker et frit og nærmest ureguleret marked, eller om man ønsker at beskytte arbejdstagerne, forbrugerne og borgerne. Jeg mener det sidste. Ellers er markedet kun for de stærke, og det ønsker jeg ikke. 

Så husk at slå et smut forbi stemmeboksen søndag den 25. maj. Er du i tvivl om, hvor krydset skal sættes, så tænk på, hvor du ville stemme til folketingsvalget. Valget er ikke så forskelligt. Det handler nemlig om, hvorvidt vi ønsker et mere rødt eller et mere blåt Europa. Jeg ønsker et mere rødt Europa. 

Folketinget

Folketinget


EU

kontakt os på
eller online her:


Kontakt HK Midt

Få tips, tricks, nyheder og hør om kommende arrangementer:


HK Midts Facebookside

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk