Ring til fagforeningen

7011 4545

Torsdag Lukket
Fredag Lukket
Lørdag 10.00-12.00 
Søndag Lukket
Mandag Lukket
Tirsdag 8.00-17.00

Ring til a-kassen

7010 6789

Torsdag Lukket
Fredag Lukket
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag Lukket
Tirsdag 8.00-17.00

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

Ring til HK Privat lørdag den 11. april

Vi er klar til at svare på spørgsmål om overenskomstforhandlingerne 2020 og coronavirus i relation til dit arbejdsliv. Ring til os lørdag den 11. april mellem kl. 10.00 og 12.00.

Telefon: 7011 4545

HK.dk logo

HK's medlemmer har en usynlig ven

05. maj 2014  |  HK Service Hovedstaden Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

HK Hovedstadens aftale med den frivillige Socialrådgivning SR-Bistand, var guld værd for Svend-Erik Olsen, da han var ved at fare vild i ”System-Danmark”.

Svend-Erik Olsen blev smidt ud af sygedagpengesystemet af Hvidovre kommune efter 52 ugers sygdom. Han ankede selv afgørelsen over for kommunen, men de fastholdt beslutningen, indtil HK’s samarbejdspartner SR-Bistand gik ind i sagen.

Af Irina Frost


Ankestyrelsen gav Svend-Erik Olsen medhold i, at han havde ret til sygedagpenge ud over de 52 uger, som ellers er øverste grænse. Sygedagpengelovgivningen blev i 2009 stammet, så man som udgangspunkt højst kan modtage sygedagpenge i 52 uger. Derefter skal man enten på en anden ordning som f.eks. kontanthjælp eller melde sig rask og arbejdsparat. Lovgivningen tilbyder selvfølgelig også en række undtagelser, men det så svært at finde rundt i reglerne, at selv kommunens ansatte kan lave fejl.

- Vi faglige konsulenter ved jo en masse om love og regler på arbejdsmarkedet, men det kræver specialister at håndtere sager på tværs af sociallovgivningen. Derfor er vi glade for at kunne henvise særlige sager til socialrådgiverne hos SR-Bistand, siger faglig sekretær Jesper Akermann fra HK Service Hovedstaden.

Jesper Akermann har hjulpet 56-årige Svend Erik Olsen, der siden 2010 har lidt af diskos prolaps og slidgigt i ryggen. Sygdommene er resultatet af mange år som kørselsleder i et transportfirma. Mens Jesper Akermann hjalp med arbejdsskadesagen, stod Svend-Erik Olsen pludselig over for et stort problem. Sagsbehandleren i Hvidovre Kommune meddelte, at der ikke længere ville blive udbetalt sygedagpenge, og at Svend-Erik blev betragtet som rask. Svend-Erik ankede selv afgørelsen hos kommunen, men fik afslag og så var gode råd dyre. Han kontaktede HK-afdelingen, men sociallovgivningen er uden for HK’s kompetenceområde, og derfor har HK Hovedstaden en aftale med SR-Bistand. Medlemmer med en kompleks problemstilling, som involverer flere sociale instanser, kan få et rekvisitionsnummer, og med det i hånden kan de få en specialists vurdering af deres sag.

SR-bistand er medlemmernes usynlige ven
Helle Krogh Jørgensen er souschef og koordinator for den sociale/juridiske rådgivning hos SR-Bistand. Den daglige rådgivning udføres først og fremmest af frivillige, ulønnede socialrådgivere, jurister og psykologer og er tilgængelig for alle. HK Hovedstaden har indgået en fordelagtig samarbejdsaftale, som giver medlemmerne ret til en mere vidtrækkende hjælp. Det er primært Helle Krogh Jørgensen selv, der tager sig af HK’s medlemmer, og hvert år er der rigtig mange, der har gavn af socialrådgivningen.

- Medlemmerne, som henvises af HK, er ofte ved at ryge ud af sygedagpengesystemet, men det kan også handle om fleksjob og tabt arbejdsfortjeneste. Vi er desuden begyndt at møde medlemmer, som er ved at miste dagpengeretten. Og vi gør vores bedste for at yde en personlig rådgivning og holde HK’s medlemmer i hånden på vej rundt i System-Danmark, forklarer Helle Krog Jørgensen fra SR Bistand.

Da Svend-Erik Olsen henvendte sig til SR-Bistand, var det netop Helle Krogh Jørgensen, der så på Hvidovre kommunes afgørelse, og konstaterede, at den var i strid med lovgivningen. Fordi Svend-Erik havde en aktiv arbejdsskadesag, havde kommunen ikke ret til at lukke for sygedagpengene.

6 måneders efterbetaling
SR-Bistand ankede afgørelsen til Ankestyrelsen og fik medhold. Det betød at Svend-Erik fik 6 måneders sygedagpenge udbetalt med tilbagevirkende kraft.

-Min kone og jeg havde levet i et halvt år af hendes løn alene. Det var en utrolig god fornemmelse at få medhold, og den behandling jeg har fået af SR-Bistand har været rigtig god. De holdt mig orienteret hver gang der skete noget i min sag og var meget samvittighedsfulde og professionelle, så jeg følte mig tryg, fortæller Svend-Erik Olsen, hvis arbejdsskadesag endnu ikke er helt afsluttet.

Det er en politisk beslutning at HK Hovedstaden ikke har socialrådgivere ansat direkte i organisationen. I særlige tilfælde kan den faglige medarbejder derfor henvise medlemmer til SR-Bistand.

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk