Ring til fagforeningen

7011 4545

Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket

Ring til a-kassen

7010 6789

Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

Telefonerne er åbne i weekenden

HK Fagforening er klar til at svare på spørgsmål om coronavirus i relation til dit arbejdsliv. Ring til os lørdag den 28. og søndag den 29. marts mellem kl. 10.00 og 14.00.

Telefon: 7011 4545

HK.dk logo

Patentdomstolen: Bliv klogere - før du sætter kryds

05. maj 2014  |  SAMDATA\HK   | 

Den 25. maj skal du ikke blot stemme til Europa-Parlamentet, men også afgøre om den fælles patentdomstol er en god ide. HK hjælper dig med at blive klogere på emnet.

Om blot 2 - 3 uger skal du stemme: Ikke blot til Europa-Parlamentsvalget, men også om Danmark skal tilslutte sig den fælles patentdomstol.

SAMDATA\HK og HK it, medie & industri Hovedstaden har derfor arrangeret en paneldebat med deltagelse af både toppolitikere og erhvervsfolk.

SAMDATA\HK går imidlertid ikke ud med en anbefaling til medlemmerne om, hvad de skal stemme.

”Vi har valgt at hjælpe medlemmerne med at tage stilling - frem for at tage stilling for dem,” understreger SAMDATA\HK’s formand Thomas Bisballe. Tidligere har både SAMDATA Magasinet og dette nyhedsbrev sat fokus på afstemningen, og i ugerne op til afstemningen, runder man altså af med en paneldebat.

De to politiske front-figurer er Socialdemokraternes EU-ordfører Morten Bødskov og Enhedslistens retsordfører Pernille Skipper, der vil argumenter for hver deres synspunkt.

De suppleres af to erhvervsfolk: Lars Holm Nielsen fra Dansk Industri og Ole Tange, der er selvstændig IT-udvikler. Man stadig kan nå at tilmelde sig debatten den 20. maj i København.


Delte meninger

Ole Tange er modstander af den fælles patentdomstol, og har på sin blog argumenteret for, at det kun er et fåtal af danske virksomheder, der vil have fordel af en fælles patentdomstol. Samtidigt frygter han, at specialiserede patentdommere, vil være for tilbøjelige til at tillade vidtrækkende patenter, der gør det muligt at tage patent på ret almindelige ting, som kan blokere for udviklingen i IT-branchen.

Den frygt har SAMDATA/HK-formand Thomas Bisballe ikke:

”Softwarepatenter eller andre patenter har præcis samme berettigelse. Før man fik patenter var alternativet forretningshemmeligheder imod industrispionage. Nu får virksomhederne et antal år, hvor de kan tjene deres udviklingsudgifter ind - med en vis beskyttelse mod skamløs kopiering.”

Modsat Ole Tange mener Thomas Bisballe, at det vil blive dyrere at stå udenfor. Han har tidligere ytret bekymring for, at det kan være farligt at stå uden for den fælles patentdomstol, når frihandelsaftalen mellem EU og USA bliver forhandlet på plads: ”Danske virksomheder vil hurtigt havne i kløerne på amerikanske patenttrolde. De vil komme med absurde søgsmål ud fra amerikanske regler. Det vil koste virksomhederne mange penge og sætte en stopper for innovationen.”

Mød op – bliv klogere

Hvis man vil vide mere - og selv stille spørgsmål til eksperterne, er det stadig muligt at tilmelde sig næste paneldebat. Der er gratis adgang for alle HK-medlemmer.

Debatten vil blive optaget på video og en redigeret udgave vil kunne ses på alle SAMDATA\HK’s medier inden den 25. Maj.

 

Folkeafstemning om hva’for’en domstol?

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk