Ring til fagforeningen

7011 4545

Torsdag Lukket
Fredag Lukket
Lørdag 10.00-12.00 
Søndag Lukket
Mandag Lukket
Tirsdag 8.00-17.00

Ring til a-kassen

7010 6789

Torsdag Lukket
Fredag Lukket
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag Lukket
Tirsdag 8.00-17.00

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

Ring til HK Privat lørdag den 11. april

Vi er klar til at svare på spørgsmål om overenskomstforhandlingerne 2020 og coronavirus i relation til dit arbejdsliv. Ring til os lørdag den 11. april mellem kl. 10.00 og 12.00.

Telefon: 7011 4545

HK.dk logo

Besparelser og opsigelser fyldte på tillidsvalgtes møde

06. maj 2014  |  Landsklubben Salling Group  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

De seneste besparelser og opsigelser i Føtex og Bilka var øverst på dagsordenen, da tillidsrepræsentanterne i Dansk Supermarked mødtes i Vejle i april.

Tillidsrepræsentanterne i Dansk Supermarked samles to gange om året og på seneste møde i Vejle i april var de seneste besparelser og opsigelser i føtex og Bilka øverst på dagsordenen. Sammen med landsklubben og HK HANDEL samlede tillidsrepræsentanterne op på processen og satte fokus på, om de aftaler, der er blevet indgået centralt med ledelsen, også slår igennem ude i husene.

Her kan du se, hvad tillidsrepræsentanterne talte om i april

Gruppebillede

  • Uddannelse: I forbindelse med opsigelserne er det aftalt, at opsagte kan få efteruddannelse i opsigelsesperioden. Alle tillidsrepræsentanterne bliver derfor opfordret til at tale med de opsagte og få dem til at se på uddannelsesmuligheder så hurtigt som muligt. Gerne med inspiration fra den lokale HK-afdeling.
  • Ledige stillinger: Alle opsagte har fortrinsret til at søge ledige stillinger i koncernen. Derfor skal de tilbydes at få oprettet en profil i jobdatabasen, så de der står med ledige stillinger kan finde dem. Mange får job i en af de andre kæder, så hvis man har lyst til at blive i Dansk Supermarked, er det en af vejene til det.
  • Flytning: Dansk Supermarkeds Food kølelager er flyttet fra Højbjerg ved Århus tilbage til Vejle, og alle medarbejdere er flyttet med.
  • Kassedifferencer: Kassedifferencer kan udløse påtaler, advarsler og til sidst opsigelse. Fortolkningen af kassereglementet er ofte til drøftelse i hverdagen og på KOU-møder (landsdækkende samarbejdsudvalgsmøder med ledelsen). Denne gang gik drøftelsen på de kolleger, som skal afløse ved kasserne, når køerne er for lange. Der er mange forskellige ting, som skal tages hånd om samtidig med pengehåndtering, så tillidsrepræsentanterne er opmærksomme på, at der ikke bliver accepteret urimelige advarsler til denne gruppe.
  • Inddragelse af kollegerne i det faglige arbejde i hverdagen: Vi skal arbejde hen mod at inddrage kollegerne i det faglige arbejde. Kun gennem samarbejde og fælles inddragelse kan vi få den nødvendige styrke til at gøre hverdagen bedre for alle.
  • Selvvalgt uddannelse på intranettet: Gert Torstensson viste, hvordan man kan søge selvvalgt uddannelse på intranettet.
  • Arbejdsvilkår for postansatte: Steen Toft Jensen fra Post og Kommunikation fortalte om vilkårene for postmedarbejdere.

Tillids-og arbejdsmiljørepræsentanterne i Dansk Supermarked mødes næste gang den 27. oktober 2014 i Vejle. Tag fat i din tillidsrepræsentant, hvis du har spørgsmål eller gerne vil sætte fokus på et emne.  

Tillidsrepræsentant Arbejdsmiljø

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk