Ring til fagforeningen

7011 4545

Søndag 10.00-12.00 
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag lukket Lukket
Fredag 8.00-16.00

Ring til a-kassen

7010 6789

Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 10.00-17.00 
Torsdag lukket Lukket
Fredag 8.00-16.00

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

Telefonerne er åbne i weekenden

HK Fagforening er klar til at svare på spørgsmål om coronavirus i relation til dit arbejdsliv. Ring til os lørdag den 4. og søndag den 5. april mellem kl. 10.00 og 12.00.

Telefon: 7011 4545

HK.dk logo

Cafemøder hos HK Sydjylland hjalp Liselotte ovenpå igen

19. maj 2014  |  Sydjylland Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Det passer jo, at ”Sammen er du stærkere”, siger Liselotte Beyer Nielsen, som har haft stort udbytte af HK’s cafemøder for sygemeldte.

 
Liselotte Beyer Nielsen har været igennem et langt sygdomsforløb, men har nu overskud til at smile igen: ”Nu skal jeg ud og finde et arbejde. Det handler om at være positiv”, siger hun.

”Jeg har ellers aldrig rigtig brugt min fagforening før. Det var bare noget, jeg betalte til. Men nu skal jeg da love for, at der blev taget hånd om mig.”

Sådan lyder de rosende ord fra Liselotte Beyer Nielsen. Og rosen gælder HK Sydjyllands forholdsvis nye initiativ ”Cafemøder for sygemeldte”, som afvikles den første mandag i hver måned.

På cafemøderne kan deltagerne få kontakt til andre sygemeldte, få information om aktuelle emner og støtte til at tackle dialogen med kommunernes jobcentre.

Liselotte har deltaget i tre møder i cafeen hos HK Sydjylland i Kolding. ”Det har været supergodt. Og jeg kan kun anbefale andre sygemeldte at komme til cafemøderne”, siger hun.

Opereret i begge håndled

Liselotte Beyer Nielsen har været igennem et langt og opslidende sygdomsforløb, siden hun fik ondt i sine håndled og måtte sygemeldes fra sit job hos en autoforhandler i Vejle, hvor hun arbejdede med blandt andet bogholderi, reklamationer og skadesfakturering.
Altså masser af computerarbejde, som ikke skåner arme og håndled.

Det viste sig, at hun led af såkaldt karpal tunnelsyndrom, og hun blev opereret i begge håndled. Hun vendte tilbage til jobbet på fuld tid, men snart gik det ned ad bakke igen. Hun kunne ikke holde ud at arbejde, heller ikke i færre timer. For ud over smerterne i håndleddene udviklede hun både golfalbue, tennisalbue og kroniske smerter i nakke og skuldre. Og til sidst smed hun håndklædet i ringen og blev sygemeldt fuldtids.

Herefter fulgte forskellige undersøgelser og behandlinger, som hun selv betalte i flere tilfælde. Men det var først, da socialrådgiver Jane Christiansen fra HK Sydjyllands arbejdsmiljøteam foreslog hende at opsøge Arbejdsmedicinsk Klinik, at det begyndte at gå fremad for Liselotte Beyer Nielsen.

”Hvorfor har du aldrig fået noget genoptræning?, spurgte de og gav mig en masse øvelser for arme, skuldre og nakke. Det hjalp på smerterne”, fortæller hun.

Faglig støtte og samvær med andre

Liselotte Beyer Nielsen i haven i Middelfart, hvor hun bor. Efter cafemøderne for sygemeldte hos HK ser hun lysere på tilværelsen.

Ud over de fysiske smerter har de psykiske udfordringer også fyldt rigtig meget igennem hele forløbet. Uroen, usikkerheden og sortsynet påvirkede Liselotte Beyer Nielsen, ligesom det påvirker de fleste andre sygemeldte i samme situation.

Og det var her, at HK Sydjyllands cafemøder var en stor hjælp:

”Som sygemeldte sidder vi jo allesammen og skal kæmpe med kommunen, med regler og paragraffer. Man er sårbar og helt ude på kanten, når man går til møder med kommunen.”

”Men på cafemøderne hos HK blev vi godt forberedt til de møder. Vi blev klædt bedre på til næste gang, fordi vi på cafeen tog forskellige emner op, som var relevante for os”, husker Liselotte.  

Hun peger dog især på samværet med andre som sit væsentligste udbytte af cafemøderne:

”Når man bliver sygemeldt, har man i starten ikke overskud til andet end sin egen sygdom. Det betyder, at man automatisk bliver ensom og låst fast hjemme."

"Men når man endelig kommer ud, opdager man jo, at der er andre i samme situation. Da jeg kom første gang, tænkte jeg ”min situation er slem, og åh og ih og næh, hvor er det synd for mig”. Men så opdagede jeg hurtigt, at andre har det endnu værre”, fortæller hun.

Sammen er du stærkere

Malene Brorsen og Jane Christiansen

Socialrådgiverne Malene Brorsen og Jane Christiansen fra HK Sydjyllands arbejdsmiljøteam er tovholdere for cafemøderne for sygemeldte den første mandag i hver måned på kontoret i Kolding.

Liselotte er ikke i tvivl om, at cafemøderne har hjulpet hende – og at de også kan hjælpe andre:

”Man skal nok have lidt overskud at starte på og til at fortælle om sig selv. For selv om det ikke er påkrævet, at man fortæller andre om sig selv og sin sygdom, så kommer man hurtigt til automatisk at fortælle om sit privatliv, at man har det skidt, og at man synes, at man behandles skidt af kommunen.”

”Men når man først har overskud til at komme i gang, så giver møderne også mere overskud og mere afklaring” siger Liselotte, som i løbet af blot tre cafemøder oplevede, at hun selv flyttede sig.  

”På mit sidste cafemøde var der en anden, som fik røde knopper af brevene fra kommunen. Og hun havde via sin sagsbehandler fået at vide, at der var noget som hed revalidering – uden at få yderligere forklaring om, hvad det indebar. Og hun sagde ”åh nej, revalidering”. Men jeg kunne jo fortælle hende, at jeg har prøvet revalidering, og at det var en super oplevelse for mig. Så pludselig er det mig, der er lidt ovenpå:  Jeg har været der og kan hjælpe en anden med mine erfaringer. Så det, som HK skriver i sit slogan, ”Sammen er du stærkere” – det er jo rigtigt nok, siger hun med et grin.

På jobjagt

I dag kan Liselotte Beyer Nielsen se fremad. Hun er ganske vist blevet fyret fra sit job hos autoforhandleren i Vejle, hvor hendes sygefravær gav for store driftsmæssige problemer. Men samtidig med, at hun formelt har sidste arbejdsdag 31. maj, er hun blevet raskmeldt af kommunen. Så nu skal der ske noget:
”Nu skal jeg ud og finde et arbejde. Det handler om at være positiv, siger hun.”    

 

Læs mere om HK Sydjyllands cafemøder for sygemeldte her. (link udgået 26/10/16).

 

Sygdom Computerarbejde

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk