Ring til fagforeningen

7011 4545

Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag 10.00-12.00 
Søndag 10.00-12.00 
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00

Ring til a-kassen

7010 6789

Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

HK.dk logo

Opbakning giver resultater

19. maj 2014  |  Østjylland

Den høje stemmeprocent ved OK2014 skal bruges til flere og bedre overenskomster

På emballagevirksomheden EloPak i Lystrup nord for Aarhus stemte hele 96,55 pct. af HK’erne, som derfor fik tildelt en præmie på 25.000 kr. af fagforeningen. På andenpladsen kom industribogbinderiet Centrum i Randers med 94,59 pct. På billedet får tillidsrepræsentant Jim Skovrider fra Centrum overrakt en check på 15.000 kr. af faglig konsulent Stine Skogberg, HK Privat Østjylland.

Erfaringerne fra OK14 skal bruges til en bedre overenskomstdækning på arbejdspladserne og et godt resultat ved forhandlingerne om OK17

Formanden for HK Privat Østjylland Frederik Vester håber, at dette års interesse for OK-afstemningen kan vokse til en større interesse for, at flere virksomheder bliver overenskomstdækket, og at forhandlingerne i 2017 fører til et endnu bedre resultat.

- Målet er at forbedre løn og arbejdsforhold. Derfor skal så mange som muligt være dækket af en overenskomst, og overenskomsterne skal være så gode som muligt. Det vil vi bruge erfaringerne fra afstemningen til, siger HK-formanden.

Over halvdelen af HK-medlemmerne i Østjylland stemte om overenskomstresultatet. Forud for afstemningen havde tillidsvalgte, afdeling og forbund sat fokus på overenskomsternes betydning for løn og arbejdsforhold og medlemmernes indflydelse på overenskomsten.

- Erfaringen viser, at de tillidsrepræsentanter, der gjorde en aktiv indsats for at få deres kolleger til at stemme, opnåede en høj stemmeprocent. Og at de arbejdspladser HK kontaktede fik en højere stemmeprocent end de arbejdspladser, der ikke blev kontaktet. Det tyder på, at interessen er tilstede blandt medlemmerne, og det lover godt for det fremtidige arbejde, bemærker Frederik Vester.

Stemmeprocenter ved OK14
Stemmeprocenten for HK Privat Østjylland blev på hele 52,7 pct. For alle 12 LO-forbund lå stemmeprocenten på 37,7 pct. I tre forbund stemte over halvdelen af medlemmerne, nemlig 64,0 pct. i Fødevareforbundet NNF, 52,2 pct. i Malerforbundet og 50,8 pct. i HK Privat (eks. tandklinikassistenterne). Laveste stemmeandel havde HK Handel med 13 pct.

Det høje stemmeresultatet kom i land ved hjælp af engagerede medlemmer og aktive tillidsrepræsentanter. HK’s afdelinger bakkede op med virksomhedsbesøg og rundringninger samt målrettet information i overenskomstaviser, nyhedsbreve, sociale medier og avisannoncer.  

-  Stemmedeltagelsen viser, at interessen for overenskomster og rigtige fagforeninger er vendt i positiv retning, slutter Frederik Vester.


Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk