Ring til fagforeningen

7011 4545

Onsdag 8.00-17.00
Torsdag Lukket
Fredag Lukket
Lørdag 10.00-12.00 
Søndag Lukket
Mandag Lukket

Ring til a-kassen

7010 6789

Onsdag 10.00-17.00 
Torsdag Lukket
Fredag Lukket
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag Lukket

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

Ring til HK Privat lørdag den 11. april

Vi er klar til at svare på spørgsmål om overenskomstforhandlingerne 2020 og coronavirus i relation til dit arbejdsliv. Ring til os lørdag den 11. april mellem kl. 10.00 og 12.00.

Telefon: 7011 4545

HK.dk logo

Nyt it-system øgede arbejdsglæden

20. maj 2014  |  HK Stat  |  Rani Bech Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Medarbejderne i Klima-, Energi- og Bygningsministeriet er glade for deres ESDH-system. Det har givet dem en mere fleksibel arbejdsdag og nye opgaver.

Effektivisering bringer ofte afskedigelser i sit kølvand, fordi opgaver forsvinder, og funktioner bliver nedlagt. I Klima-, Energi- og Bygningsministeriet har et nyt ESDH-system betydet, at både forkontorer og sekretærstillinger er forsvundet. Men de medarbejdere, der var på forkontorerne og i sekretærstillingerne, er der stadig. De løser de samme opgaver som tidligere og har samtidig fået nye, der giver dem mulighed for at udnytte deres kompetencer bedre eller erhverve sig helt nye. På den måde har it-systemet ikke blot effektiviseret deres arbejdsdag, men også øget arbejdsglæden.

- Vi har vundet hæder for vores effektivitet, og vi har fået mulighed for meget større fleksibilitet, fordi vi med ESDH-systemet har adgang til alle sagerne hjemmefra. Før skulle vi flytte sagerne rundt i huset rent fysisk, nu kan vi sende sager til viderebehandling eller svare på dem fra vores bærbare computer eller vores mobil. Det er med til at øge arbejdsglæden, fortæller Rikke Bendixen.

Hun er leder af den enhed i ministeriet, der har ESDH-systemet som kerneopgave. Dermed er det også hende, der introducerer og underviser nyansatte kolleger i det. Og så er hun for øvrigt også nyvalgt HK-tillidsrepræsentant. Derfor har hun også fokus på, at muligheden for at være online døgnet rundt let kan tage overhånd.

- Det stiller selvfølgelig nogle krav om at styre sin arbejdstid, så man ikke er online 24 timer. Vores ledelse er meget online, men de forventer ikke, at medarbejderne også skal være det. Ledelsen har den holdning, at så længe opgaven bliver løst, så er det lige meget, hvor medarbejderne befinder sig. Jeg tror, at kollegerne er glade for, at man kan sidde til barnets badmintontime og lige tjekke op på en sag, siger Rikke Bendixen.

I næste nummer af HK Statbladet, som udkommer i slutningen af juni, kan du læse mere om, hvad ESDH-systemet har betydet for medarbejderne i Klima-, Energi- og Bygningsministeriet.

I en tidligere artikel i HK Statbladet kan du læse om vinderen af HK Stats fagprøvepris 2013. Hun hedder Sanne Lund Sørensen og skrev som elev i ministeriet fagprøve om systemet. 

 


Rikke Klimaministeriet

ESDH-systemet giver RIkke Bendixen mulighed for at arbejde hvor som helst.

Arbejdsmarked Ansættelse Karriere Kompetencer Udvikling

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk