Ring til fagforeningen

7011 4545

Lørdag 10.00-12.00 
Søndag 10.00-12.00 
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag lukket Lukket

Ring til a-kassen

7010 6789

Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 10.00-17.00 
Torsdag lukket Lukket

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

Telefonerne er åbne i weekenden

HK Fagforening er klar til at svare på spørgsmål om coronavirus i relation til dit arbejdsliv. Ring til os lørdag den 4. og søndag den 5. april mellem kl. 10.00 og 12.00.

Telefon: 7011 4545

HK.dk logo

Din EU-stemme har betydning for dine arbejdsvilkår

21. maj 2014  |  HK Handel  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

EU har en stadig stigende betydning for det danske arbejdsmarked. Derfor er det vigtigt, hvem du vælger ind i EU-parlamentet den 25. maj.

Ole Christensen er medlem af Europa-Parlamentet for Socialdemokraterne. HK HANDEL har talt med ham om, hvilken forskel det gør for danske arbejdsforhold, om det ene eller det andet parti har flertal i EU.  

- Det betyder noget, hvordan parlamentet er sammensat i forhold til partifarve. Hvis der er flertal af centrum-højre partier, så er der fokus på markedet og liberaliseringer. Hvis der er flertal af centrum-venstre partier, så er der fokus på arbejdstagerrettigheder og sociale tiltag i EU. Så det betyder noget, hvilken ”farve” de politikere, vi sender til EU, har i forhold til den retning, EU skal gå i fremtiden, siger Ole Christensen. 

 Europa-Parlamentet er sammensat på en måde, der minder meget om det danske Folketing med europæiske partier og grupper. De danske socialdemokrater er eksempelvis en del af den europæiske socialdemokratiske gruppe, og de danske konservative er organiseret i den europæiske konservative gruppe. I dag er centrum-højre i flertal i EU. 

- Det betyder eksempelvis, at man betragter arbejdsmiljøregler som en administrativ byrde, og at kommissionen arbejder for færre regler på arbejdsmiljøet for mindre virksomheder. Det kæmper vi hårdt imod i parlamentet, men det er et godt eksempel på, hvordan den politiske overbevisning påvirker, hvor fokus ligger i arbejdet i EU. Jeg mener, at arbejdsmiljølovgivningen er enormt vigtig, og at vi skal arbejde for et bedre arbejdsmiljø – ikke for færre regler, siger Ole Christensen. 


HK HANDEL-sag i EU

euok

HK HANDEL tabte i efteråret en sag i den danske Højesteret om, hvorvidt det er lovligt at fyre ungarbejdere, når de bliver 18 år samt betale dem en lavere løn.

Ole Christensen er gået ind i sagen sammen med HK HANDEL og har bragt den videre til EU.

- Jeg kan stille spørgsmål ved den danske praksis i forhold til de krav om ligebehandling, der er i EU-lovgivningen. Sådan arbejder vi europapolitikere ofte – vi har tæt kontakt til organisationer og virksomheder i Danmark, der bliver påvirket af EU, siger Ole Christensen.

Ole Christensen sidder i det vigtige ”Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender”, hvor man behandler arbejdsmarkedspolitikken.

- Jeg har altid haft arbejdsmarkedspolitikken som mit hovedområde, og for mig er social dumping den vigtigste udfordring overhovedet for EU i de kommende år. Virksomhederne bliver mere og mere kreative til at ansætte medarbejdere fra andre lande til en lavere løn, og det er en udfordring, som vi bliver nødt til at løse på EU-niveau, siger Ole Christensen.

Du kan læse mere om valget til Europa-Parlamentet her, hvor du også kan se en oversigt over alle kandidaterne.

EU Arbejdsmarked

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk